Ja sie dzisiaj tez nie obijalem. SMD bardzo szybko sie lutuje udalo mi sie odpalic caly system wejsciowy, narazie bez sterownika.
Musialem zrobic mala modyfikacje i plytka selektora dostala nowy layout, w sumie wyszlo to na dobre dla PCM2704, o ile na starej plytce na pomiarach THD ciezko bylo mi zejsc ponizej 0,009% to na nowej juz jest tak jak w nocie katalogowej czyli 0,005-6 %.
Uwalilem tez dwie kostki PCM, nie za bardzo wiedzialem dlaczego ale sytuacja byla taka sama, czyli podpinanie kabli i odpinanie kabli USB z lapka (uwaga, ukladzina z zewnetrznym zasilaniem). I teraz nie wiem czy to wina mojej instalacji w robocie czy bubel w nocie katalogowej.
Mianowicie pin HOST --> w ukladzie zasilanym z zewnetrznego zrodla (nie z USB) stan wysoki wlacza kostke, w nocie katalogowej (albo w eval boardzie) +5V jest podane na zywca prosto w ten pin, jest tylko jeden maly pull down rezik 1Meg.
Jak czytac notke dalej to max napiecie na tym pinie to 5,5V, przypuszczam, ze dostalo sie tam wiecej jak 5,5V podczas manewrowania kablami i kostka sie uwalila (nie wlacza sie).
Teraz tak, po jakiego grzyba pakowac tam na zywca 5V z USB skoro ten pin potrzebuje okolo 2V i 10uA, zrobilem dzielnik 1Meg--2,2uF--1Meg i podalem 2,5V na pin HOST przez ten dzielniczek i problem jest z bani, niby prosta sprawa ale jednak notka katalogowa sie tutaj nie sprawdzila (tak mi sie wydaje).