Hej borys, z DACa na AK4490 zadowolony jesteś? Też rozważałem wystruganie czegoś nieprzesadnie skomplikowanego na AK4490, ale najpierw postanowiłem uporządkować kwestię głośników.
Tak się zastanawiałem czy zastosowanie czegoś takiego jak ADUM3160 miałoby sens do odizolowania laptopa, tak na marginesie Twojego problemu powyższego.
Złącze USB to warto potraktować czymś takim jak USBLC6, chociaż Twoje rozwiązanie wydaje się sensowne.
W porownaniu do tego co mialem to mozna powiedziec ze jestem zajebiscie zadowolony, gra delikatnie, nic nie wali po uszach, jest sporo detali z tla, pomiary bardzo dobre. Tak naprawde to nie mam porownania do czegokolwiek innego, po PCM2704 mozna powiedziec ze to jest moj pierwszy DAC. Heh na dodatek zrobilem cos o czym nie mam zielonego pojecia (z konwersji D/A A/D to niestety matoł jestem

Izolator to mozna bylo by faktycznie dac, w nastepnej wersji selektora napewno to uwzglednie, a moze nawet zrobie troche inny selektor, np wywale PCM2704 i dam cos innego i dodam wlasnie izolacje. Ale to moze w przyszlym roku.
Załączniki
Ostatnia edycja: