To wszystko co mam, muszę pozbierać resztę śmieci do każdego OPS-a.Czy jest schemat do OPS 2 ? W pliku z pcb niestety nie został zamieszczony. Pozdrawiam
Pokaż załącznik OPS2 Schemat i prasowanki.rar
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To wszystko co mam, muszę pozbierać resztę śmieci do każdego OPS-a.Czy jest schemat do OPS 2 ? W pliku z pcb niestety nie został zamieszczony. Pozdrawiam
Jak masz to wklej schemat do OPS2.
Już pytałem w ogłoszeniach, nikt nie ma na sprzedanie.Podziękowania Koledze Marcinowi za udostępnienie schematu do Ops2. Czy ktoś z was posiada płytkę pcb do Ops2 ?
BOM-a wrzucisz? Bo tak czytać ze schematu to ciężko trochę.
No i z pomocą Borysa się udało. Po przelutowaniu całości dalej uszkadzało mi mosfeta. Okazało się że trzeba było zwiększyć czas narastania napięcia referencyjnego (zmieniłem kondensator 2.2 na 22uF). Najwyraźniej przy zwiększonym kondensatorze końcowym, prąd udarowy powodował przebicie. Po usunięciu usterki przerobiłem jeszcze on zasilacze na stabilizowane i sobię teraz słucham. Fajnie jestMoże ją powinienem skończyć z myśleniem i wymienić wszystkie aktywne elementy?
podpytaj moze Lusztiego
Ktos pisał ze czarne dały jeszcze lepszy efekt. Jaki to był model.