• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt i-AMP

Gavron04 dzięki za szybką reakcję.

Zasilacz kupiłem dość dawno, bezpośrednio od borysa - od niego też dostałem dokumentację. Tutorial, który wskazałeś też czytałem. Elementy posprawdzane i poza tym błędem, który miałem nie widzę jakiś problemów.
Zastanawia mnie, że piszesz o T12 że to NPN/PNP no i chyba znalazłem błąd:
mam zamontowany BC817U - a nie BC817UPN a to robi różnicę (ten pierwszy to podwójny NPN).

I to w 3 miejscach ten sam problem...

gavron04, prosiłeś by nie zaśmiecać Ci tematu od I-AMP - Krok po kroku.
Spójrz na to błąd w skalowaniu PDF pod OPS2, winny jest prawdopodobnie znak wodny.

jedno i drugie drukowane w identyczny sposób.

Pewnie cos z fischer elektronik ,poszukaj w tme
Aaaa o ten maly chodzi.. to nie wiem

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Napisałem chyba prawidłowo "mosfetach". Wszyscy mi mówią o tym czarnym, ten typ akurat znam. A mi chodzi o ten mały.

Pytanie jeszcze, jakie sterujące zastosować do I-amp100m 2sa1837 mi się skończyły i nie wiem czy sankeny 2sc4883 będą dobre.

Dwa lata minęły ,czas na okresową regulację i wymianę lampek.

Dwa lata minęły ,czas na okresową regulację i wymianę lampek.

Witam , mała niedzielna robótka , regulacje i nowe lampki tym razem ruskie NOS-y 6N23P.:biggrin::)

Ostatnia edycja:
No i wszystko gra bias jak skała 25mV , DC na wyjściu 0,004 niżej na tych potkach w wejściówce zejść się nie da , napięcie katodowe ustawione na 0,853V trzyma pięknie.No i tyle następna kontrola na wiosnę :biggrin:

No i wszystko gra bias jak skała 25mV , DC na wyjściu 0,004 niżej na tych potkach w wejściówce zejść się nie da , napięcie katodowe ustawione na 0,853V trzyma pięknie.No i tyle następna kontrola na wiosnę :biggrin:

Kolumny na zdjeciu to Pylon Pearl 25? Miales kiedys kolumny diy?

Witam , mała niedzielna robótka , regulacje i nowe lampki tym razem ruskie NOS-y 6N23P.:biggrin::)

Bardzo ładnie całość wygląda. Może warto założyć temat w gotowych konstrukcjach i opisać brzmienie? :) Jedynie co to chyba NTC nie jest przytwierdzony do radiatora :D

Ostatnia edycja:
Kolumny na zdjęciu to Pylon DIAMOND 28.mają stuningowane zwrotnice nieżle się przy tym nakombinowałem a NTC przytwierdzony taki trik z klejem i zagłębieniem w aluminium:biggrin:

Ostatnia edycja:
Na zdjęciu tego nie widać, także jak możesz to zrób nowe. Klej z AG termoprzewodzący czy jakiś inny?

Irek nie mocował do radiatora, tylko wisiało to na nóżkach w otworku, a otworek był wypełniony pastą termoprzewodzącą.

Powrót