• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

projekt kolumn do 4tyś

Reakcji
0
Witam, poszukuje projektu kolumn do ok 4 tyś za części, stolarka będzie robiona na zamówienie, muzyka głównie rock/klubowa. Są to kolumny dla kolegi z jednostki więc zrobienie pomiarów nie wchodzi w gre. Wpadł mi ten projekt w oko ale cenowo troche przekracza nasze możliwości, dodatkowo chcielibyśmy dokupić jakiś wzmacniacz za ok 2 tyś zł (na całość mamy ok 6tyś zł), Niezłym pomysłem jest tez ten 3 drożny projekt z membraną bierną lusztiego o ten. Z góry dzięki za podpowiedź :)!

Patrzyłeś już co oferuje sprzęt studyjny w tej cenie? Albo używany "hi-fi"? Za 4-6 tys już można kupić dobry komplet.

Sprzęt markowy raczej się uda sprzedać za 40-50% ceny detalicznej. DIY prawie nie do sprzedania na rynku wtórnym.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Nawet nie zwróciłem uwagi na to, powinny się odróżniać kolorem gdy są linkami czy coś :)

Nie będę ukrywał że temat dość mocno mnie interesuje, też szukam czegoś w tym budżecie.
Możesz zerknąć też na to, ja skłaniam się ku temu projektowi najbardziej
https://diyaudio.pl/showthread.php/25446-Satori-3way-Demon-kt%C3%B3ry-powie-Ci-twoje-my%C5%9Bli-)-projekt-by-raven1985

Elementy powinny wyjść w okolicy właśnie 4000. Nie sprawdzałem ile wychodzi najświeższa wersja zwrotnicy dokładnie.

Ostatnia edycja:
Na tegorocznym AVS, już za dwa tygodnie będzie można posłuchać monitora 2-way z 19 cm midwooferem

Wybieram się na AVS więc na pewno wpadnę :)
Co do projektów to ten z accutronem i visationem ceramicznym nam się również podoba, ograniczeniem jest tez szerokość kolumn (kolega chciał aby miały ok 20cm szerokości). Na razie jesteśmy na etapie szukania i ustalania budżetu, a może coś od troelsa? Tylko nie znam tam czegoś co było by "tanie".

Powrót