• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

projekt kolumn z głośnikiem wysokotonowym tubowym do 1400-1500

Reakcji
0
witam. szukam projektu kolumn do domu jak w temacie do 1400-1500 zł z głośnikiem wysokotonowym tubowym. miałem okazje słuchać nadstawek diy na stx gdzie właśnie był d-500 na wysokich, spodobało mi sie jego brzmienie. macie może jakieś projekty? dzięki za odpowiedzi:)

Daj sobie spokoj z tymi klonami pylona. Szkoda kasy na takie glosniki. Trzeba przegladnac gazety typu klang und ton i znalesc cos ciekawego, wartego uwagi.

Możesz spróbować projektu na stronie Eminence na koaksjalu Beta 10CX + ASD 1001. Da się tego słuchać i koszt głośników ze zwrotkami to gdzieś 1000 zł. Dla poszukiwaczy "innego" dźwięku polecam ;)

może i Eminence będa lepsze od pylonów, ale też chodzi o wygląd, gdzie ambery są poprostu ładniejsze, może macie jeszcze jakieś projekty? z uwagi na wyglad i to, że mam 2x d500 i horny chyba będe za nimi

Z D-500 nie ma projektów oprócz tylko tych Pylonów, chyba że jestem w błędzie. Pozostaje Tobie zabawa na własną rękę, może coś fajnego wymyślisz z tego.

Powrót