• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt na arn 116

Reakcji
0
Witam.

Wie ktoś gdzie mogę znaleźć projek skrzynki ze zwrotką na arn 116? Potrzebuję zrobić małe, niedrogie kolumienki.

Proszę tylko nie odpowiadać mi "poszukaj se w google", albo podawać linku do "szukaj", ponieważ korzystałem już z tego i wyników dla mojego zapytania jest tyle, że rok czasu, to za mało aby wszystko przejrzeć..... ogólnie burdel :P Jak bym miał czas na szukanie, to nie rejestrowałby się tutaj ;)

jeśli ktoś podałby link, byłbym bardzo wdzięczny.

niedawno byl temat o tym samym...
poszukaj nizej.
gotowe zwrotnice sa do ARN + ARV. ale wyglada to conajmniej smiesznie :???:
najlepiej bedzie to wygladalo z jakas malutka 19mm kopolka ale takiej chyba nie ma :???:
zostaje mission z allegro za 10zl. tniesz go kondensatorem 2,2uF + tlumik i po sprawie :P

Pawel S. napisał:
poszukaj nizej.
najlepiej bedzie to wygladalo z jakas malutka 19mm kopolka ale takiej chyba nie ma :???:
zostaje mission z allegro za 10zl. tniesz go kondensatorem 2,2uF + tlumik i po sprawie :P
Możesz mi podrzucić, które to są te missiony bo nigdy ich nie moge znalezc na allegro.

Pawel S. napisał:
poszukaj nizej.
A ten mission gra w miarę dobrze? Można go przyrównać w jakimś stopniu do arv-ki? A jak mam ciąć arn-a?
Wspomnianego tematu nie znalazłem.

Pozdrawiam.

simulans napisał:
A ten mission gra w miarę dobrze? Można go przyrównać w jakimś stopniu do arv-ki
oj tak, do ARV mozna :lol:
bedzie mial nawet kilka zalet :P
za ta kase napewno warto
ARNa nie trzeba filtrowac.

Czyli z tego co wywnioskowałem, optimum dla arn 116, to buda 4 litry zamknięta + mission z wpiętym szeregowo kondem 2,2uF i rezystorem ? No właśnie... jakim?

[ Dodano: 2009-06-30, 17:04 ]
Czyli z tego co wnioskuję, to optimum dla arn 116 to obudowa 4 litry zamknięta + mission z wpiętym w szereg kondem 2,2uF i rezystorem ? .... no właśnie jakim? Czy lepiej zrobić L-pad

simulans napisał:
optimum dla arn 116, to buda 4 litry zamknięta
nie - 4 litry to b-r
zamknieta wystarczy 2 litry

simulans napisał:
+ mission z wpiętym szeregowo kondem 2,2uF i rezystorem ? No właśnie... jakim?
2,2uF starczy. wystarczy go wysoko ciac bo ARN to prawie szerokopasmowka
a co do tlumika to musisz robic to na sluch. pojedynczego rezystora nie mozesz dowolnie stosowac. a L-padem bedzie bezpieczniej

Pawel S., dzięki, już wszystko jasne. Zostaje tylko jedno (chyba najważniejsze) pytanie..... gdzie w necie można dostać najtańsze tesle?

Powrót