Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak uzyskasz około 1,4k juz wystarczy, pamiętaj o tym ze przy głosniku niskotonowym pik zawsze jest mniejszy tym nie należy się martwić.Wallker napisał:[ Dodano: 2009-10-31, 00:16 ]
R10=530k ohm- pulse 1600 i chyba można coś więcej wyciągnąć....
[ Dodano: 2009-10-31, 01:11 ]
Nie mam rezystora większego niż 470k ale polutowałem kilka jakiś i w sumie uzyskałem 2200k i uzyskuje pulse response na poziomie niecałych 4000...ale preamp przesterowuje się już od samego pomiaru więc to chyba max co można z niego w ten sposób wycisnąć...
Czekam na Waszą odpowiedź jakich preampów Wy używacie....
Postaram się jutro pomierzyć głośniki na tym wzmocnieniu preampa i zobacze jakie różnice...czy wykresy dale będą tak niemiłosiernie poszarpane.....
Tak wiem o tym bardzo dobrze tylko, to była taka moja mała uwaga.Wallker napisał:A po co robić pomiar pulse na niskotonowcu skoro na kopułce się go robi?
Powiedzcie szczerze, czy te artykuły na głównej do SpeakerWorkshop są dobre czy to tylko powierzchowna wiedza i żeby wykonać dobre pomiary trzeba przemielić jeszcze jakieś tutoriale?
O żesz.... :neutral: mam przed oczami spis elementów który dostałem z kitem z audiosklep.pl i ewidentnie jest R9 3,3k....a najlepsze jest to, że na drugiej stronie jest schemat oryginalny i R9 jest 33k....R9 ma mieć 33k.
jak moja pamięc sięga to to właśnie był ten nieszczęsny rezystor.R9 ma mieć 33k.

Obstawiam że preamp jest ok.Wallker napisał:może mam walnięty któryś układ scalony, może dźwiękówka(mam Creativa Audigy 2 ZS)
To niech ci się zachce,sprawdz preamp,samą wkładkę próbując coś nagrać,i na miłość Boską wrzucaj screeny tego co wykonujesz,bo będziemy błądzić po omacku....Wallker napisał:Muszę w końcu zmierzyć pasmo przenoszenia karty i preampa dla pewności ale nie chce mi się za to zabrać...
LOL :lol:SoundStarStudio napisał:Na tej karcie nie zrobisz pomiarów,w niej jest line in,mic,Spid-f na jednym wejściu,a pulse zaczyna Ci się napewno na 16ms![]()

Chill man :wink:To niech ci się zachce,sprawdz preamp,samą wkładkę próbując coś nagrać,i na miłość Boską wrzucaj screeny tego co wykonujesz,bo będziemy błądzić po omacku....
Miałem a wsumie mam Audigy 2SE i tak mi sie dzieje,ale faktycznie masz ZS.....Moja pomyłka.Wallker napisał:Chyba pomyliłeś karty, line-ini mic jest na osobnych wejściach
Jeżeli wszystko masz ok. to proszę bardzoWallker napisał:Muszę to jedynie pomiarami poprzeć

Co Ty wogóle piszesz ???Wallker napisał:Zrobiłem pomiar, miałem niby połączyć pomiar onaxias i nearfield karty, tylko nie wiem co łączyć bo wychodzi jakiś kosmos z onaxis...
| Piku wywaliłem twoj post bo wielkie zdjecia dewastują mi monitor a ogólnie i tak był bez sensu bo schematy niczym sie nie rózniły, Yoshi | |
SoundStarStudio napisał:Co Ty wogóle piszesz ???Wallker napisał:Zrobiłem pomiar, miałem niby połączyć pomiar onaxias i nearfield karty, tylko nie wiem co łączyć bo wychodzi jakiś kosmos z onaxis...