• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Witam,
jest jeszcze możliwość zamówienia tego kompletu ?
Bardzo mi na tym zalezy. Jakies pliki ktore moge wyslac do Merkar'a zeby mi wykonali takie plytki.

Pozdrawiam serdecznie
JM

Może ktoś przypomnieć wartość zobla? Pamiętam że w temacie gdzieś było ale nie mogę znaleźć.

Tak jak obiecalem zrobilem swoją prasowankę, nawet dziala 😊
Porowna sie do p-5000.
c4fae9324b1d37d6e1a0d530f47be4f4_1456683560.jpg

Ostatnia edycja:
jaki jest koszt takiego klona acu?? bez obudowy

PCB: 100-200zł
Kit elementów: 400-800zł
Kondy: 200-300zł
Trafo: 450-700zł
Radiatory: 200-300zł
Okablowanie: 100-200zł
Gniazda/włączniki: 50-200zł
Potencjometr: 50-200zł
Obudowa: 300-2000zł
Robocizna: 0-1000000000zł

Zamawiając elementy pojedyńczo pewnie kolejne 100-300zł na wysyłki pójdzie. Używając najgorszego szajsu być może urwiesz kilka stów z ceny końcowej.

Ostatnia edycja:
Ja juz po pierwszych odsluchach. Na razie sluchalem na tym co mam, czyli na transformatorze 2x35v 300W bez zasilania pomocniczego. No i na razie mam mieszane uczucia. Jedno z killku zastrzerzeń, to ze preferowalbym "jaśniejsze" brzmienie. Scena fajna, najnizszy bas swietny, wyzszy troche jak z symasyma, hehe. P-5000 gral zdecydowanie lagodniej z wieksza kultura calosciowo i nie rabal tak basem :) Moze kto wie jak poprawic dzwiek? Opampa kupie muses, transformator tez taki jak powinien byc.

Ostatnia edycja:
Wymienilem tylko opamp na muses i to juz inna liga. Teraz to mozna sluchac muzyki, wszystko jest lepsze. Na dobrych kolumnach jest duza roznica.
Jeszcze uzwojenie pokocnicze i inne drobne poprawy i jest sprzet z klasą. Aczkolwiek po odsluchu p5000 uwazam ze idzie duzo wiecej wycisnac z tych wzmacniaczy, moze inny projekt pcb, tranzystory itd. Ale jest na prawde bardzo dobrze.
Ten zwykly jrc to tak srednio troche gra, tzn slychac potencjal wzmacniacza, ale duzo...... brakuje. Podglasnialo sie bo myslalo ze bedzie lepiej a tu ciagle niedosyt, a z tym muses juz gra super bardzo cicho.

Ostatnia edycja:
Mam muses 8820. Zeby nie kolorowac za bardzo, to Yamaha Ax-700 ciagle delikatnie wygrywa, ale nie zapeszam przed kolejnymi ulepszeniami.
Lepiej nasycona wyzsza srednica, zywsza, no na razie jest odrobine lepsza niz ten klon.
Dzisiaj porownam jeszcze P-5000 bo wczesniej mi padl w jedym kanale jrc4480 i 2 diody.

Ostatnia edycja:
Powrót