Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dziękuje
Jeszcze mam pytanie po co są te potencjometry montażowe równoległe do wskaźników?
Juz wiecej nie zasmiecam, ale po poprawkach bĺedow ktorych nie ma w schemacie (widzialem te same bledy w innych klonach, pisalem o nich na AS) to z njm4580 gra to juz swietnie z oryginalnymi tranzystorami wejsciowymi.Zmiana na opamp o lepszych parametrach moze zepsuc jakosc dzwieku - moze byc zbyt ostry, odczucie niepelnego dzwieku, gorsza subiektywna rownowaga tonalna. Natomiast stosujac tranzystory 2sa970 z njm4580 mamy zmulony dzwiek, i tutaj trzeba wymienic na dobry opamp np opa627 i efekt bedzie rownie dobry lub lepszy jak w tym pierwszym wypadku. Tyle ode mnie.
Możesz opisać jakie to błędy ?
Accuphase wydalo plyte do testowania swojego "superior" sprzętu. Szczegolnie zainteresowala mnie sciezka techniczna nr.17 mozna miedzy innymi testowac dzwiek w fazie i w przeciwfazie i musze powiedziec ze rozne wzmacniacze roznie sobie z tym radza. Ma to ogromne też odzwierciedlenie jak wzmacniacz " buduje" scenę. U mnie zdecydowanie najlepiej wyszedl p-7100. Nie ukrywam, ze chcialbym rozgryżć w jaki sposób osiagnac zadawalojacy efekt w tych
mniej udanych projektach...
![]()
![]()