czekam na wyceny, ciekaw jestem opcji B
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dzwiedziu a możecie rozesłać już schemat i spis elementów do tych, którzy biorą pcb ?
No rzeczywiście jest - śledzę ten temat jak mało który a to przeoczyłem... | ![]() |
harnaś - bo tutaj się nauczyli że wszystko musi być za free, z as się tutaj śmieją ale tam potrafią docenić cudzą robotę.
Jaskiniowcowi źle podliczyli w merkarze i przy ponad 100 sztukach za swoją pracę nad tymi pcb ma całe 2 grosze od sztuki (nawet do "jabola" braknie), a chciał bym jeszcze zamówienie na barwę zorganizować.
piotreq - do końca tygodnia roześle screeny schematu i spisu bo z tamtym screenem co wstawiłem są trzy małe poprawki.
może i harnas1201 dobrze pisze, po kolei robić co by to bałaganu się nie zrobiło jak ten tutajJa tam panowie jestem wdzięczny wam za organizację tego wszystkiego bo inaczej sam wątpię żebym ogarnął taki temat więc nie wybrzydzam. Czekam tylko na info o kitach i myślę, że nie ma sensu żebyście się teraz męczyli i 100 kombinacji robili. Wystarczą dwie: droższa na ori i tańsza na zamiennikach a reszta to samo i każdy będzie mógł wybrać a jak komuś nie pasje to sobie sam kompletować będzie. Wykonaliście kawał dobrej roboty i czekam na następne zamówienia (liczę że cały komplet będzie żeby taką integre zrobić
)
harnas1201 nie wiem do czego pijesz. Kilka postów wcześniej było pisane o tym, żeby wyrazić swoją opinię więc wyrażam.
To czy organizatorzy dostaną za to jakieś pieniądze zależy czy sobie policzą robociznę w kwocie kitu.
Zazwyczaj organizatorzy ogłaszali się charytatywnie, dlatego na tym forum tak każdy myśli, a organizator zamówienia nic nie wspominał o kosztach robocizny.
Jak trzeba to zapłacę za trud włożony w zamówienia i segregację ale nie wiem po co robić tu problemy.
Wydać pieniądze to nie sztuka, rozsądnie wydać to już co innego. Może niektórym te 225zł to pierdnięcie ale ja będę sprzedawał rzeczy żeby pozyskać pieniążki na ten wzmacniacz.
A praca włożona w tworzenie kitu czy to na kit na oryginalnych czy nie oryginalnych tranzystorach zawsze jest i tego nie wiesz gdzie jej będzie więcej. Czasami zamówienia zagraniczne potrafią być bardzo kłopotliwe. Ja np czekam na paczkę z zagranicy od początku października (wysłana 3.10.2013) i jeszcze jej nie mam.
harnaś - bo tutaj się nauczyli że wszystko musi być za free, z as się tutaj śmieją ale tam potrafią docenić cudzą robotę.
Jaskiniowcowi źle podliczyli w merkarze i przy ponad 100 sztukach za swoją pracę nad tymi pcb ma całe 2 grosze od sztuki (nawet do "jabola" braknie), a chciał bym jeszcze zamówienie na barwę zorganizować.
piotreq - do końca tygodnia roześle screeny schematu i spisu bo z tamtym screenem co wstawiłem są trzy małe poprawki.
myślę, że warto policzyć ile będzie kosztować hurtowy zakup tranów przez jaskiniowca. Zakładając, że np 10.000zł - rozkładając to na 50 soób (100pcb) daje 200zł - czyli to samo co zakup pojedynczych sztuk a mamy zapas tranów (które możemy odsprzedać, wykorzystać do innych konstrukcji czy serwisowania...) więc chyba warto, nie ma co zrezygnować z takiej opcji. Kwestia czystej kalkulacji co się bardzie opłaca.
Nikt tu nie mówi o niedocenianiu, organizowanie opcji A może zając tyle czasu co opcji B, więc nie widzę tutaj związku.
tez tak uwazamDla mnie opcja jak najbardziej zbliżona do oryginału ma sens, bo inaczej po co to wszystko skoro nie gra jak powinno lub jak może.