Jak coś to mogę zrobić tylko soft start na osobnej pcb . powiedzmy coś takiego lepszego niż ogólnie dostępne układy .
Wszystkie soft starty są robione tak że należy stosować włącznik 230 volt no szeregowo wpinamy układzik czasowy na przekaźniku który zwiera rezystory .
Może by zrobić układ włączany i wyłączany za pomocą jednego microswitcha , lub lepiej za pomocą sensora dotykowego .
Wtedy można taki soft starcik zabudować z tyłu przy gnieździe zasilającym i bezposrednio z niego puścić zasilanie do trafa .
A na panelu przednim można sobie wtedy umieścić , dowolny ozdobny bajer którym można włączać wzmacniacz .
Jest to bardziej praktyczne i bezpieczne . Można by tam jeszcze umieścić filtr sieciowy .
Protektor jest , i jest i nie widzę sposobu jego ulepszenia .
Ten kto chce może sobie sponsorując kpl ster do wzmaka , upraszczanie tego dla mnie nie ma sensu .
Brakuje tylko układy włączającego dla osób które chcą tylko sam protektor .
Ten sterownik posiada dosyć spore gabaryty znajdują się tam obwody 230 volt , oraz niskonapięciowe, obw zab głośnikowych , Jednak gniazda są umieszczone po przeciwległych stronach pcb w sporej odległości .
Po solidnym montażu takiej pcb do wzmaka nie stwarza to zagrożenia , chyba ze ktoś będzie wciskał paluchy gdzie nie trzeba . Układ zrobiłem tak żeby był sensowny .
Połączenie tego protektorka z soft startem i 230 V , jest za niebezpieczne , sensowny montaż w obudowie tego jest praktycznie nie możliwy , i już widzę te przewody zasilające 230 krzyżujące się z głośnikowymi .
Do tego miała by być zapewne jak najmniejsza pcb , żeby było jak najtaniej . Niestety nie będę robił czegoś takiego .