W tych wzmacniaczach sa rezystory bezpiecznikowe, ale pewnie nikt sobie nie zawraca tym glowy![]()
Hmm czyli tu mam złe zamontowane, bo by się przepaliły, dobrze wiedzieć

Ważne że nic się nie stało z końcówkami.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W tych wzmacniaczach sa rezystory bezpiecznikowe, ale pewnie nikt sobie nie zawraca tym glowy![]()
Softstart masz chyba kilka odmian od dwóch osób z forum,.oba sprawdzone więc możesz wybierać, tak samo można zastosować psu z forum z kompletem zabezpieczeńPanowie, może ktoś polecić jakiś dobry softstart + układ zabezpieczeń do klona account p4100?
Albo sprawdź czy przekaźnik się już nie skleił, miałem już taki przypadek, niby cykal ale cały czas podawał napięcie jak załączony, może u ciebie jest odwrotnie i cały czas idzie przez rezystory
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
dzwiedziu napisał:Jedno "pyknięcie" to softstart, powinien załapać po max sekundzie, drugie to opóźnione załączenie głośników.
Rezystory prawidłowo się grzeją bo przejmują udar zanim się kondensatory naładują.
Ale te kilkanaście sekund to za dużo, zmień kondensator w softstarcie na mniejszą wartość.
220Rupalony rezystor R34 (ten koło mostka) - zna ktoś jego wartość?