• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

prośba o sprawdzenie poprawności połączeń w zwrotnicy

Reakcji
0
Jak w temacie. Wolę się upewnić, czy dobrze poprzecinam ścieżki na laminacie, niż potem poprawiać babole. Czy cewki mogą być tak ustawione względem siebie? Czy wszystko jest "zgodnie ze sztuką"?

Wszystko wygląda ok, tylko co to za rezystor R2 wiszący w powietrzu na schemacie?

On zdaje sie nie "wisi", w LSPCadzie zdarza sie tak narysować, że podłączenia włażą na siebie z jednej strony, gdy nieuważnie wstawi się element. Mnie zastanawia, w jakim celu połączono te rezystory szeregowo. Moc spada, a rezystorek 6,8 nie jest niczym niezwykłym czy nietypowym.

Ostatnia edycja:
Wszystko wygląda ok, tylko co to za rezystor R2 wiszący w powietrzu na schemacie?

tam ma być rez 6,8 tylko że konstruktor miał pod ręką 2x 3,3 to takich użył. Tak właśnie opisał to w projekcie. U mnie oczywiście będzie pojedynczy rez.

Dzięki serdeczne za sprawdzenie. Zabieram się zaraz do roboty

Tak właściwie myślałem, bo na fotce z rozłożonymi elementami widać piękny pojedynczy rezystor. Powodzenia.

Powrót