• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

prosba o wykonanie projektu w CADzie

Reakcji
0
witam
Prosiłbym o zaprojektowanie kolumn, tylko i wylacznie do zobrazowania, nie do celow komercyjnych itp. :
Wymiary to: 100/21/27, front wykonany z 2x19mm mdfu o dlugosci ok.70cm,nakładany na kolumne jak na obrazu ( wystający). , czarny półmat, całość fornirowana jesionem, kolor taki czerwonkawy brąz, cos w ten deseń, nie za ciemny, to na czerwono zaznaczone to fazka 45stopni na fonirze, nie froncie, ok 0,5cm. Zapomnialem dorysować podstawki dolnej, ale ma ona być prostokątna, wykonana z 19mm mdf, z kazdej strony o 2cm wieksza od kolumny. Wymary glosnikow to 10 i 18cm , br o sr.7cm. Nie podaje dokladnych wymiarów skosów bo ciezko wyliczyc, prosze zrobic tak mniej wiecej jak na rysunku w skali. Z góry dziękuje

Uploaded with ImageShack.us

Kolego Nowy1 czy możesz na szybko zrobić prostą wizualizację kolumn (proste linie) o wymiarach wys: 35cm, szer: 20cm, głęb: 36cm (pod głośniki STX GDWK-10-250-8-AK+GDN-17-140-8-SK)

Altaner napisał:
wys: 35cm, szer: 20cm, głęb: 36cm (pod głośniki STX GDWK-10-250-8-AK+GDN-17-140-8-SK)
wg mnie zdecydowanie za glebokie
zrobilbym je szersze i dodalbym sciecia zeby to nie wygladalo na duze...

Może ktoś zasymulować jak by wyglądały podłogówki na 14SK i PJ ? Bo w sumie taniej wyjdzie mi MDF na podłogówki niż na monitory + podstawki.

Znacie jakiś program 3D gdzie wystarczy wpisać wymiary i naszym oczom ukaże się bryła ?

Nie ma póki co takiego programu, trzeba choć ciut go znać. Pobaw się Inventorem Autodesku, jest stosunkowo prosty. Jak jesteś studentem to poszukaj na uczelni czegoś.

Nie wiem jak to się sprawuję ale bardzo fajna alternatywna do piratów :
http://sketchup.google.com/

Ja ze swojej strony troszkę liznąłem SolidWarksa (studia na wydziale mechanicznym) i raczej na nic się innego nie przerzucę w najbliższym czasie.

Ponawiam prośbę :) możecie zaproponować jakieś wymiary, aby kolumny miały odpowiedni stosunek ścian i nie wyglądały koślawo ?

Powrót