Witam wszystkich. Jako, ze wpadlo w moje kieszenie kilka zl extra chcialbym je przeznaczyc na hmmm poprawe brzmienia sprzetu audio w moim sluzbowym busiku fiat ducato. Sprawa nie jest prosta, gdyz miejsca tu jak na lekarstwo a wyjezdzajac na kilka tygodni wykozystuje kazdy wolny zakamarek do zabrania potrzebnych rzeczy. Ostatnio wpadlem jednak na pomysl wyrzucenia nieporecznych i malo przydatnych ogromnych kieszeni podwieszonych do drzwi i zastapienia ich niewielkimi skrzyneczkami z wooferami. Dzis korzystajac z wolnego czasu pochylilem sie nad tematem i wyszlo mi ze bedzie to calkiem wykonalne a same skrzynki beda mialy objetosc netto 14 litrow. No i teraz pytanie. Skrzynki beda umocowane bardzo nisko w taki sposob ze zamontowane w nich glosniki beda osadzone na wysokosci podlogi (moze nawet kilka cm pod linia podlogi). Zasile je oczywiscie wzmacniaczem. Zastanawiam sie nad tym jakie glosniki tam wstawic? Budzet ok 200zl wiec bez szalu. Zalezy mi na jak najlepszej skutecznosci takiego duetu wiec chyba sklanial bym sie w strone 8" w br. Jakosciowo i tak bedzie lepiej niz szmatexy ktore wyszly fabrycznie. Na zestaw do gornych rejestrow juz mam pomysl wiec mozemy sie skupic nad sekcja basowa. Macie moze jakies propozycje co do tego ktore z dostepnych w sprzedazy tanich glosnikow daly by rade w takiej aplikacji?
Ostatnia edycja: