Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jedynie? Zrobić taki "drut ze wzmocnieniem" to prawdziwa sztuka. Z pomiarów to widziałem dwa tylko dwa takie wzmacniacze PGP i Soulution 710. Żadego z nich nie słyszałem, ale co brzmieniu tego pierwszego kolega Raven może coś wiedzieć...Przecież wzmacniacz powinien jedynie wzmacniać sygnał i nie dodawać od siebie...
Zrobić taki "drut ze wzmocnieniem" to prawdziwa sztuka
Nie znam się na wzmacniaczach lampowych praktycznie w ogóle. Jedyny jakiego miałem okazję słuchać układ lampowy pochodził z radia stolica na lampie EBL21. Nie wiem w jakim trybie pracowała, ale szału nie było.JFET brzmi jak pentoda w trybie triodowym, po dodaniu wtórnika na mosfecie ma brzmieć jak typowa trioda....
A jakie są minusy takiego rozwiązania?A osiagasz to glebokim sprzezeniem zwrotnym, to tylko fizyka.
A jakie są minusy takiego rozwiązania?
Z pomiarów to widziałem dwa tylko dwa takie wzmacniacze PGP i Soulution 710
ale co brzmieniu tego pierwszego kolega Raven może coś wiedzieć...
Pomiarowo da się zrobić dobry układ na wszystkim... no może oprócz lamp.
Przecież wzmacniacz powinien jedynie wzmacniać sygnał i nie dodawać od siebie...
Jedni zachwalają, drudzy ganią. Jak to jest?
A jakie są minusy takiego rozwiązania?
To "rozmycie" to zapewne zniekształcania skrośne których typowo pętla nfb nie usuwa bo nie ma wystarczającego wzmocnienia na wysokich częstotliwościach a same zniekształcenia skrośne są praktycznie nie zależne od amplitudy i są właśnie najbardziej dokuczliwe przy cichym (normalnym) słuchaniu.