• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

prosty schemat stabilizacji

1. Tego elektrolita daj lepiej miedzy mostek a stabilizator (ofc równolegle). Oczywiście na wyjściu też może jakiś być, ale tak jak narysowałeś, to na stabilizator podajesz praktycznie rzecz biorąc napięcie zmienne - mostek "wywórcił" ci tylko ujemne napięcia "do góry".

2. Nie wiem czy patrzę w dobrą kolumne w nocie katalogowej tego LM'a, ale U wej. powinno się zawierać miedzy 14,5V a 27V, więc troche się będzie grzać... (18*1,4 = 25V)

ghazi napisał:
2. Nie wiem czy patrzę w dobrą kolumne w nocie katalogowej tego LM'a, ale U wej. powinno się zawierać miedzy 14,5V a 27V, więc troche się będzie grzać... (18*1,4 = 25V)
Patrz:
DC Input Voltage for VO= 5 to 18V 35V

W nocie - tej z mojego linka jest dokładny schemat - co jak i gdzie, więc nie powinno być wątpliwości.

Powrót