• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prosze o lektury dot wzmacniaczy!!

Reakcji
0
A wiec tak jak w temacie czy moglby mi ktos polecic jakies dobre ksiazki na temat wzmacniaczy dla poczatkujacego??
Zlozylem jednego wzmacniacza na tranzystorach i chyba lyknalem bakcyla i juz nie wystarcza to ze poskladam i ciesze sie ze dziala nie wiedzac za wiele o funkcjach poszczegolnych elementow. przygotowuje sie do budowy symasyma i chcialbym wiedziec troche wiecej.
A wiec procze o tytuly ksiazek lub jakas strona gdzie byloby wszystko w jednym miejscu wiem ze fora sa skarbnica wiedzy ale to tak malo poukladane :mrgreen:
Pozdrawiam!!!

"Układy amatorskich wzmacniaczy akustycznych"
Praca zbiorowa pod kierunkiem Aleksandra Witorta
z Biblioteki Radioelektronika.
Bardzo polecam :)

A i jeszcze poki temat w miare swierzy czy moge sciezki na pcb pomalowac sobie lakierem do drewna zeby mi nie sniedzialy ???

A no i jeszcze czy zna ktos moze jakies tytuly ksiazek nowych?? ktore mozna dostac w ksiegarniach internetowych bo mam akurat okazje kupic ksiazki nic na to nie wydajac(stypendium)

dj_zibi - thx za to że przypomniałeś mi o tej książce :)
Znalazłem na allegro za 5zł i kupiłem - kwadrans drogi spacerkiem ode mnie :)

Powrót