mbar napisał:
Lepiej skup się na Tonsilu, podaj chociaż, co to za zestaw. Jeśli zostanie Ci nieco waluty, to w tym Hitachi wymień co najmniej kondensatory z zasilacza -- to dużo pomoże. Poszukam gdzieś jego schematu, może coś pomogę
Chyba tak zrobię, nie kontaktuje też jeden przełącznik, i trzeba trochę go "podotykać" zanim zaczną grać dwie kolumny
Jakbyś miał wspomniany schemat może zabrałbym się do tego sam
[ Dodano: 2010-01-17, 11:22 ]
Za tonisle z wymianą zapłaciłem ok 32 zł za sztukę.
Grają znośnie, ale ten wzmacniacz "ledwo daje radę" czasami charczy, szczególnie przy kręceniu potencjometrami. Jak już ustawię i trochę po dotykam to jest ok, ale chyba będę musiał coś z tym zrobić.
Jakby kakiś schemat tego to byłobtoś miał jy fajnie rzucić okiem co trzeba byłoby wymienić i ile to by kosztowało.
A mam pytanie z innej beczki - kolumny mają bardzo ładny bas, ale wydaje mi się że niesie go dosyć nieźle do sąsiadów - nawet jak nie jest za głośno. Przynajmniej na korytarzu go wyraźnie słychać.
Kolumny stoją na podłodze (panele) - czy da się coś z tym zrobić - tzn postawić na czymś - np. jakimś filcu czy czymś, żeby nie przeszkadzać wieczorem sąsiadom? Czy to ma jakiś w ogóle sens - czy zawsze będzie niosło się do sąsiadów?
Bo w sumie to nie chciałbym komuś przeszkadzać, mnie bardzo irytuje jak chcę spać a ty coś gra za ścianą.