• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Proszę o pomoc w dobraniu głośników

Reakcji
0
Witam chciąłbym zapytać was forumowiczów diyaudio którzy znacie sie dużo lepiej ode mnie początkującego...
Chciałbym was zapytać jakie głośniki radzilibyście dla mnie...
Oczekuje czegoś z głębokim, nisko schodzącym basem ale zarazem dobrą jakościa dźwięku...
oraz dobranie do tego wysokotonówki oraz ewentualnie średniotonówki...
słucham techno, hip-hopu (czasem) oraz klubowej muzy...
Proszę o pomoc...

wzmacniacza jeszcze nie mam dobiore go do głośników
A kas hmmm..coś ok 200 zł na 1 kolumne na same głośniki i nie musi być średniotonówki... pokój coś ok 20 m ^2

Pablo1991 napisał:
Oczekuje czegoś z głębokim, nisko schodzącym basem ale zarazem dobrą jakościa dźwięku...
oraz dobranie do tego wysokotonówki oraz ewentualnie średniotonówki...
hmm... czyli 3 drogi? a 1000zl masz??

sorki - wczesniej otworzylem okno...
STXy moga byc ale jak sie chlopak dowie ze cale kolumny beda go kosztowaly 800zl to raczej zrezygnuje :P

Hmmm z dobrym bassem :) za 200 zl na kolumne :( nic innego nie widze jak 2xarn150+sc10n bassu jest tam naprawde sporo na te twoje 20m2 wystarczy :)

3way ? Zapomnij, jedyne co to może arn 226 + tani usher wysokotonowy z podziałem tak jak w monitorkach usherowskich - nieco ponad 2k.
Jakby się postarać to mogłoby to nawet ciekawie wyglądać.

na poczatek moze byc. mam kolumny na tych glosnikach (tylko wysokotonowka inna) i mimo ze mam juz lepsze kolumny nada sie ich ni pozbywam ;)

Ale mi się jednak wydaje że te rury b-r mają za małe fi... za małą średnicę czyli
a jakby je zmienic na wieksze??? Na jakie konkretnie

w zupelnosci wystarczy. na 18 litrow idealnie pasuje tunel fi 68x160 z polinka
on tam ma ok 60mm srednicy

Powrót