• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prosze o pomoc

Reakcji
0
Witam chce kupić zestaw kina domowego. Wybrałem 2 i nie wiem na które mam się zdecydować.Wiem że to forum poświęcone budowie od podstaw ale ja kompletnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc w wyborze:

LG HT-362ST vs LG LH T250SC

Bartes88, z chojnic jest takze maxi. poszukaj jego GG i umow sie na spotkanie. kolega wprowadzi cie do tematu i zademonstruje dlaczego placi sie tyle za glosniki

Szkoda ale jak to ma byc w czesci do muzyki to jednak sklonilbym sie w kierunku stereo powiedzmy totem mite na dwoch gdn, bo sluchanie muzyki z takiego kina domowego to kaszana a film obejzec przy tych kolumach co mowilem tez sie calkiem przyjemnie da :wink: Ewentualnie jeszcze kolumny na arn 150 jak wielbisz bass :wink:
Pozdrawiam!!!

jakbyś miał to sterować z kompa co jest dużo lepszym pomysłem to kupujesz za 20-30zł sound blastera live 5.1 , instalujesz kXy i już masz jakąś tam podstawę :)
Potem kupujesz 5 takich kolumienek:
http://allegro.pl/item304623059_twingo_sat_buk.html
albo cztery + central jak bardzo chcesz:
http://allegro.pl/item304994761_twingo_center_buk.html (choć 5 takich samych kolumn to lepsze rozwiązanie).
Zamawiasz u kogoś prosty 5 kanałowy wzmacniacz na kostkach samochodowych, napędzany z halogenowego trafa, będziesz miał przy 8R jakieś 15w na kanał, do tego podwójne potki na tył i przód i oddzielny na centrala, albo oddzielny na każdy kanał - i tak będą służyły do jednorazowego ustawienia balansu, potem głośność regulował będziesz ze źródła - kompa.
Do tego wzmak do suba na tda7294 - od Irka i jakiś 8 calowy stx lub tesla.
I za tą kasę o której mówisz masz coś co zagra duuużo lepiej, jak kino za 1500-2000zł...

[ Dodano: 2008-02-02, 23:18 ]
dulin7, chyba nie doczytałeś ile Kolega ma to kasy...

[ Dodano: 2008-02-02, 23:20 ]
to weź to wszystko sprzedaj, dołóż nieco i zrób czy kup coś takiego żeby było to lepsze od tego co masz bo zamiana kupy na jeszcze większą kupę jest absolutnie bez sensu...

może mogą wydawać sie ładniejsze i są mniejsze, ale grają jak kupa...

Ja bym sprzedał to co masz i zrobił sobie za tą kasę naprawdę niezłe stereo , ale takie sobie kino, jednak nieporównywalnie lepsze z tymi lg :|

Bartes88 napisał:
A ten wzmacniacz sprzedac czy zostawic
zostaw. za malo za niego dostaniesz.

takero, pomysl jest dobry ;)
nawet mam cos takiego w planach. scalak to TA8210AH ktory jest najlepsza kostka samochodowa jaka slyszalem.
co do sterowania to myslalem zeby skozystac z gotowych uszkodzonych lub niekompletnych zestawow komputerowych ktorych jest pelno na allegro

Powrót