• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prosze o porade

Reakcji
0
chciałbym zrobic obudowe do glosnika blow adrenaline R-300 150W RMS ale nie mam zadnych parametrow czy moze ktos mi pomoc.Wiem ze bez tych parametrow to kicha ale moze mniej wiecej

najbezpieczniej bedzie zrobic obudowe zamknieta. z b-r bedzie problem jezeli glosnika nie pomierzysz

sluchaj a moze podaj mi ile litrow ma miec ta skrzynia bede bardzo wdzieczny.a i jeszcze pytanko mam na oku ladnego suba glosniczek lanzara ale ma moc 800W w RMSie jaka moc musi miec do niego wzmak

spory :wink: a lego blow'a wyrzuć na śmieci albo sprzedaj i kup coś sprawdzonego do czego są jakieś ts'y

nie koniecznie drogiego a ten lanzar tak to 12" a moze ktos podalby w przyblizeniu litrarz tej obudowy chce ja na probe zrobic

do tego blowa chcialbym tak w przyblizeniu bo lanzar ma gotowa.a co do lanzara to jaki do niego wzmak a konkretnie to jakiej mocy

chodzilo mi wlasnie o rozmiar tego blowa

krzyszyla napisał:
nie koniecznie drogiego
jezeli ma tyle mocy ile podales to obojetnie co kupisz to bedzie drogo. nawet najtanszy buszmen to koszt ok 500zl za uzywke ;]
najtanszy nowy wzmacniacz to CP 1502 - ale on ma "jedynie" 450W

jeśli nie masz ts to musisz dobierać metoda doświadczalna ale szczególnie takie głośniki daje sie w closed

Powrót