• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prosze o rade !!!!

Reakcji
0
Witam !!!
Zakupiłem właśnie kolumny o mocy 150 W 8 Ohm i potrzebuje wzmacniacza tylko nie wiem o jakiem mocy. Kompletnie się na tym nie znam a nie chce spalić kolumn bądź wzmacniacza. Proszę o rade jaki wzmacniacz dobrze by współgrał z tymi kolumnami (chodzi mi o moc, parametry jakimi powinienem się sugerować kupując wzmacniacz)

Pozdrawiam

Są to kolumny podłogowe. Zakupiłem je na pewnej stronie aukcyjnej :/ nie liczę na jakieś super wrażenia z odsłuchu, ale w porównaniu ze standardowymi „pierdziawkami” w zestawie komputerowym to jak dla mnie to takie kolumny wystarczą :/

Wielkie dzięki na rade

jeśli to są niskobudżetówki z allegro to pewnie te 150W będzie mocno ściemnione
daj linka do aukcji to ci powiemy czym tego na pewno nie spalicz
podaj też ile chcesz wydać na wzmacniacz

maxdila - niekoniecznie .... niskobudzetowki sa bardzo pradozerne ...
co do wzmacniacza to tak jak napisal takero , ale jak je podlaczysz do starego radmora 2x35W to tez zagraja :)
ja mam podlogowki 140Wrms 89dB i wlasnie takiego radmora , i do normalnego odsluchy w zupelnosci wystarczy , a i nawet niewielka imprezke da rade zrobic :)
oczywiscie zeby wykorzystac caly potencjal kolum musi to byc wzmacniacz 150W :)

Ja tam bym sie bal podpinac wzmaka 150 pod te kolumny:P
Kurde za ta kase juz mozna dobry sprzet zlozyc...

100 do 300 zl tyle moge przeznaczyc na wzmacniacz. Jak juz wspomnialem nie chce jakiegos super sprzetu. Chce tylko rady jaki wzmacniacz podlaczyc zeby to jakos grało.

to tylko allegro ;]
lub jakiś tani DIY...
Na allegro za tą kase można nieraz coś upolować ;]
radze kupić coś przyszłościowego ;]

Powrót