• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przedwzmacniacz do końcówki mocy

Reakcji
17
Mam końcówkę mocy 2x240W (rms) , którą zrobiłem na pcb Borysa i wg jego projektu (z LM4702 - temat na Audiostereo), ale jego czułość to 2V i nie mam czym tego wysterować. Potrzebuję przedwzmacniacz dla wejścia 200mV i 30mV dla smartfona. Może to być projekt z min. pcb lub gotowiec. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

Borys pisał, że wzmocnienie napięciowe wynosi 32, ale u mnie żeby uzyskać max. napięcie na wyjściu (nie obcięte) , muszę dać na wejście około 2V z generatora. Regulację głośności już mam, a regulacji barwy nie chcę. Czyli dla typowego sygnału potrzebuję wzmocnienie 20db.

Mam końcówkę mocy 2x240W (rms) , którą zrobiłem na pcb Borysa i wg jego projektu (z LM4702 - temat na Audiostereo), ale jego czułość to 2V i nie mam czym tego wysterować. Potrzebuję przedwzmacniacz dla wejścia 200mV i 30mV dla smartfona. Może to być projekt z min. pcb lub gotowiec. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

Witaj

Najtaniej będzie zwiększyć wzmocnienie układu za pomocą rezystorów R01, R02 oraz R12, R14. Według schematu z audiostereo wzmocnienie wynosi 34.
Co to za smartfon ?
Mój telefon ma na wyjściu aż 1 V.

Ostatnia edycja:
Powrót