Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
ja mam u siebie fany sterwonik i wystarcza tylko:
-volume
-zegarek z data
-selektor z funkcja bypass'u
-mute
-ustawienie 'czulosci' regulacji
-pilot RC5
-sterowanie przekaznikami (zdalne zalanczanie koncowki mocy)
To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich i pozdrawiam.
Bardzo interesuje mnie ten temat,ponieważ mam już działającego uniampa,który gra super Nie doceniłem jego mocy i po wczorajszym odsłuchu na 70 % mocy bolą mnie uszy To najmocniejsza maszyna jaką miałem.
Co do tematu przedwzmacniacza to super pomysł. Właśnie tego potrzebuje uniamp. Dobrego przedwzmacniacza z selektorem wejść.
Przydało by się aby przy cichym graniu nie spadała tak znacząco dynamika. Gdy się gra głośno dynamika jest ok,a jak cicho to jest płaściutko strasznie i brak dynamiki.
Może procek TDA7318 ma taką funkcję w sobie podbijania dynamiki przy niskich głośnościach? W końcu to procek dźwięku.
Pytanie do autora. Kiedy można liczyć na jakieś testy ? Przyznam że czekam niecierpliwie
ralfi Jak narazie sprzedaje swój stary przedwzmacniacz na TDA7318. Z tych pieniędzy powstanie nowy lepszy i niezawodny przedwzmacniacz cyfrowy. Tak, więc testy, fotki układu będą w przyszłym tygodniu (mam nadzieję). Zależy także ile funduszy będę miał a przede mną jeszcze jest zakup głośników do kolumn.
bart210 TDA7318 ma 4 wyjścia tak, więc bezproblemowo
TDA7318 to przecietniak, jak juz robić to lepiej na pga2310 (lub 2311). Regulacja trable/bass w TDA jest dość słaba i degraduje sygnał. Ten układ to dobry kompan do takich prostych wzmacniaczy jak 3886 lub 7294 od których sie nie wymaga super jakości. Do poważniejszego wzmacniacza lepiej dorobić poważniejszy przedwzmacniacz.
A ja bym wolał jakiś przedwzmacniacz do uni na lampach Ogólnie chciałbym kiedyś zrobić "coś" na lampach, a że wzmacniacz zrobiłem na tranach, na słuchawkach muzy nie słucham, to przedwzmacniacz lampowy by się przydał
bart210, cudny90 Tak Program tylko wytestować jak już będzie wszystko polutowane... Jutro PCB będzie wytrawione W poniedziałek idę na miasto zakupić elementy do zasilacza i przedwzmacniacza. LCD, impulsator, TDA7318 muszę zamówić on-line lub na allegro.
CaMIkaZEe Na początku września zostanie zakupiony LCD i ATMEGA32. Na mieście zamówiłem sobie TDA i impulsator. Tak, więc (nie obiecuje) w połowie września będą jakieś fotki Oczywiście PCB i zasilacz gotowe
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.