• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przedwzmacniacz od Aidy AWS 105

Reakcji
0
Witam.
Mam stary amplituner Unitry. Umieszczony w niej przedwzmacniacz przydałby mi sie do innej konstrukcji, lecz jest on na jednej płytce drukowanej wraz z końcówką mocy, a reczej tym co po niej zostało. Mogę chyba po porostu "wyciąć" kawałek z przedwzmacniaczem?? Czy pomógłby mi ktoś i pokazał mniej więcej gdzie to odciąć? Tzn domyślam się, gdzie to zrobić, lecz chce mieć pewność aby chociaż tego nie zmarnować co pozostało po poprzednim właścicielu.
Pozdrawiam

Daj schemat, nikt wróżką nie jest. Po co ci preamp od takiego złomu? Pełno szumów i trzasków (już nie mówię o zużytych potencjometrach).

Podałem schemat od AWS 103 ale jest ten sam. I ten preamp jest podłączony do 6 nóżki GML'a. Chodzi mo o te 2 układy.

Załączniki

• Amplituner Aida AWS-103 1.jpg
    Amplituner Aida AWS-103 1.jpg
    22.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Amplituner Aida AWS-103 2.jpg
    Amplituner Aida AWS-103 2.jpg
    22.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Muza z MP3 a preamp tylko po to, żeby pobawić się trochę elektroniką. Wzmacniacz na scalaku TDA2822.

Do MP3 to za dobry przedwzmacniacz a za słaby na hi-end :). Jak możesz to zmień stopień mocy na TDA1554 itp. aby było coś słychać, miałbyś niezniekształcone 15 W przy 14V zasilania i 4ohm obciążeniu. Na szumy zaradzisz wymieniając tranzystory na nowoczesne.

Dziękuje za odpowiedzi ale pytanie jak to umiejętnie odciąć chodzi mi o płytkę tym gdzie ciąć?

Ooo.. Bardzo przepraszam, nie zauważyłem. Dziękuję za zainteresowanie tematem i uważam go za skończony.
Pozdrawiam.

Powrót