• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przenośny sprzęt, problem z akustyką?

Reakcji
0
Witam, dostałem od znajomego boomboxa własnej konstrukcji którego już nie potrzebował, naprawdę ładnie gra poza basem którego niestety nie ma jest strasznie słaby wydaje mi się że to chyba może być wina obudowy która nie została wyliczona? Może da rade to jakoś naprawić ;p tak to wygląda
http://imgur.com/a/5IK58

primo - zdjecia zamieszczaj na naszym serwerze (czerwony napis pod oknem szybkiej odpowiedzi)
secundo - wykrec jeden glosnik, zaslon otwor i sprawdz czy bedzie lepiej
tertio - nawet jak bedzie lepiej to nie baw sie juz z tym bo nie warto dla takich glosnikow! :D

za mala obudowa.
teraz sie zastanow czy jest sens robic nowa wieksza?
stracisz na mobilnosci
stracisz kase :p
a efekt bedzie nieco lepszy

Pomyślałem sobie że moze by wyjął ze środka moduł bluetooth ze wzmacnaiczem i z akumalatorem, znaleźć jakąś dobrą kolumne i wsadzic to do niej i zrobić sobie kolumne aktywną przenośną co myślicie o tym? z tego co sprawdzilem to wzmacniacz ma niby 2x100w klasy D na 2x TPA3116D2

Powrót