• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przeróbka kolumny(?) na subwoofer, proszę o pomoc :)

Reakcji
0
Witam wszystkich! ;]
Posiadam grającą skrzynie (nie wiem jak to nazwać, czy to kolumna czy po prostu głośnik ;D) i chciałbym, wykorzystując to co w niej jest, zrobić subwoofer lub coś będzie grało wmiarę jak subwoofer :flapper:

Moje pytanie to: Co można wykorzystać (o ile można :glare:) z tego co mam żeby zrobić subwoofer? Potrzebuje takiego głośnika do mojej wieży która nie ma praktycznie wogóle bassów ;P Cały czas mowa o subwooferze aktywnym :cool:

Na zdjęciach bebechy już leciwego sprzętu :P

da3w.jpg
f6kp.jpg
3jih.jpg

3wwq.jpg
c5jm.jpg
d2ph.jpg

Panie, to jest piec do gitary.
Sprzedaj to na allegro ponieważ nic z tego nie zrobisz.

Hmmm... Sprzedawał nie będę bo może i gitara w przyszłości zawita do mojej kolekcji ;) Ale dzięki za uświadomienie ^^ Potrzebuje tanim kosztem subwoofera i kombinuje na wszystkie sposoby ;P

Ten wzmacniacz co tam siedzi (o ile w ogóle jest, ja tam nic nie widzę, nie jestem elektronikiem) jest za słaby.
Te głośniki również na suba się nie nadają, to są szerokopasmówki.

Lepsze to niż nic ;) Będę musiał pomyśleć nad czymś lepszym w takim razie. Odnoszę wrażenie że cały bass jaki te głośniki generują zostaje w skrzyni. Da się jakoś temu zaradzić?

Nie, za słaby wzmacniacz + nieodpowiednia filtracja, nieodpowiednie głośniki.

Powrót