• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

przeróbka przetwornicy avt2732

Reakcji
0
Witam. Chciałbym przedstawić dwa pomysły na przerobienie znanego już wszystkim układu. Zamieściłem dwa schematy i czy będą one działać prawidłowo? pozdrawiam w tym pierwszym po lewej stronie jest pokazane jak ten układ wygląda oryginalnie, a po prawej po przeróbce.

do zasilenia koncowek mocy w samochodzie. W sumie mam już ponad połowę układu zrobionego ale nie wiem czy ma to sens dalej składać?

bez sensu jest takie rozwiazanie, lepiej dac mocniejsze mosfety , zadbac o ich wysterowanie i dac wieksze trafo niz podwajac te elementy.
Pozdrawiam!!!

do zasilenia układu mos400 2szt. Chcę też to zrobić dla własnej satysfakcji :-D ten drugi układ gdzie sa 2 transformatory to podobny mam w wzmacniaczach: impulse sd1200 i velocity burning desireII. Są tam po dwa transformatory i mocniejsze już tranzystory tyle że nie mam schematów i chcę zrobić to na bazie tego avt.

to jest układ z mosfetami o napieciu +/- 80V ale to nie jest holton tylko jakiś inny z cartonaudio mam wersję słabszą i jest dobra

zapomnij o robieniu tego wzmaka na przetwornicy osobiscie znam 1 przypadek osoby ktorej udalo sie zrobic cos pozadnego, sam tez probowalem.
Pozdrawiam!!!

Czemu mam zapomnieć? Chciałem się tylko dowiedzieć czy wyżej umieszczone układy będą w stanie pracować prawdłowo i tyle :-D

jeśli dla sportu to jasne, jeśli do stosowania na codzień w samochodzie to taniej i bezpieczniej jest kupić gotowy wzmacniacz do tego własnie przeznaczony.
Widziałem już parę zapalających się diyowych wzmaków , choć faktem jest też że większość projektowana przez MDCSa...

Powrót