• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przesiadka z bsw124II na cos lepszego

Reakcji
0
bsw spelnia sie u mnie w pokoju rewelacyjnie ale mam go juz ok roku mysle nad czyms lepszym,
czego oczekuje? hmm zapewne odpowiada mi gra bsw wiec cos w tym stylu koniecznie 12" naped mam od irka 300W,

nie mam pojecia za czym sie rozgladac

dayton RSS390HF-4

opis na audiostereo

http://www.audiostereo.pl/Sub_XXLS12_+_2x_MB_(konkretne_pytania)_47278.html

A ja bym postawił na Visaton TIW słyszałem go i muszę powiedzieć że lepiej zagrał od MDS-a niżej schodzi i więcej dynamiki oferuje jak narazie najlepszy sub jaki słyszałem.

O ile 15 cali jest potrzebne.. to juz bedzie spora paka.. no i TIW300 nie urwal sie z choinki - pierwszy raz widze:

mor den siur napisał:
Zje każdego TIWa na śniadanie:)

zeby ktos pisal ze cos zje TIWa ;).... wiadomo ze pod wzgledem maksymalnego cisnienia akustycznego itd Dayton powinien sie lepiej sprawdzic, ale nie zapominajmy ze nie tylko cisnienie ale i jakosc sie liczy, roznie dobrze moglby wymienic ravemastera na wersje 18"....

mor den siur, kolejny raz polecasz te Daytony (o ktorych opinie kraza rozne jak ostatnio wyniknelo z pewnego watku forum), slyszales go? Dodam tylko ze skoro w USA kosztuje 150$.. a to wcale nie wskazuje na to zeby byl taki super.. producent za dobry glosnik swoje sobie zyczy.

nowy1 napisał:
dokładnie wytarczy zobaczec na parametry kozak

No jakie :D???

nowy1 napisał:
tylko cena... koł 1 tys w polinku

hehe za glosniczek ktory jest wart w USA jakies 300-400zł :P... taaa

Daytony polecam, bo w mojej SUBIEKTYWNEJ opinii za swoją cenę reprezentują wysoki poziom, poparty niezależnymi pomiarami. Mogę pod każdym postem pisać, że wyrażam swoją opinię i zasteżegam sobie prawo do nieponoszeni odpowiedzialności za stosowanie się do niej.
Nikt nie pofatygowa się aby sprawdzić tą cenę w Polinku. A wynosi ona 900 zł. Natomisat przy 5 sztukach 700. Polink każe sobie płacić za możliwość udostępnienia jedynego o ile mi wiadomo dedykowanego suba w rozmiarze 15 cali. Transport z USA też trochę kosztuje a i pamiętajmy, że nie robią tego charytatywnie.

Oczywiste jest, że sprawę uprościłoby gdyby autor podał więcej wymagań co do głośnika którego szuka oraz przedział cenowy.

mor den siur napisał:
Transport z USA też trochę kosztuje a i pamiętajmy, że nie robią tego charytatywnie.

Ostatnio się przekonałem że taka wysyłka kosztuje, jak do koszyka na stronie partexpress powkładałem rzeczy za 300$ a podsumowanie wyszło mi na 650$ :lol: niestety musiałem podziękować... UPS drogo sobie liczy. Kolejna sprawa, przecież w stanach wszystko jest dużo tańsze, spójrzcie też na inne firmy i zobaczycie że sporo mniej wychodzi.

Wypowiedział bym się na temat daytona, ale i tak autor go nie kupi tak więc ;) 1000zł to już sporo kasy, i nie inwestował bym ich w daytona a np. morela. Aczkowiek uważam że np. taki RS180 powinien kosztować wiele więcej gdyby płaciło się za to co oferuje.

mor den siur napisał:
Transport z USA też trochę kosztuje a i pamiętajmy, że nie robią tego charytatywnie.

Owszem ; ) ale co to zmienia? Nie dosc ze glosnik jest drogi to jeszcze o wiele mniej warty bo przeciez za ta droga przesylke jak sami napisaliscie, posrednio placimy.

Nikt nie każe nam kupować w Polinku. Cena którą ktoś płaci, to miejsce gdzie racje sprzedającego i kupującego się spotykają - wolny rynek:)

no Daytona niezly a z przesylka z usa mysle ze by problemu nie bylo kolegi mama pracuje tam na poczcie juz kilka dobrych lat mysle ze cos by szlo zalatwic ;)

z tym ze powstaje pytanie czy faktycznie potrzebny mi taki kolos moze tiw juz by sie dobrze sprawdzil, a drugie czy wzmak irka da mu rade odpowiednio

a czego oczekuje? tego co dostaje od bsw z tym ze hmm jak to powiedziec w lepszym wydaniu :D tak jakos bym to ujal :P

Powrót