• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przetwornik DAC Dragonfly.

Reakcji
79
Czy ktoś z was użytkował przetwornik DragonFly black?
W rankingu przetworników 2021 jest na 1 miejscu zaraz po nim jest Cambridge Audio dac magic 100.
Mocno zastanawiam się nad jego zakupem, chciałbym zasięgnąć waszych opinii. Oglądałem recenzje i wszystkie są zachęcające.
Źródłem u mnie jest laptop, muzyka zgrana z płyt w formacie bezstratnym.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Ja posiadam, kupiłem go rok temu w Top Hi-Fi :)

Bocian kiedyś pożyczył tego DAC-a od znajomego, a ja od niego na kilka dni do odsłuchu.
Potem na spocie porównywaliśmy go do DAC-a FiiO (chyba E18), oraz z jakimś DAC-em z AlliExpres którego przywiózł Scythe123.
DragonFly wypadł najlepiej.
W porównaniu do pozostałych miał więcej przestrzeni oraz wysokie tony nie były takie kłujące.

Z minusów, co zauważyłem po czasie, jest dość "techniczny" i na pewno nie gra jak dużo droższe DAC-i, nawet DIY.

Na plus jest to że jest mały, no i dźwięk w porównaniu z dźwiękiem bezpośrednio z laptopa, to przepaść.

Nie porównywałem do innych DAC-ów w podobnej cenie, oprócz tych dwóch wymienionych.

Dzięki marian za opinie. Jest w dobrej cenie w sklepie o którym wspomniałeś więc chyba się skuszę :)

Szybko dotarł;)​​​​​​;);)​​​​​​, ;););) pierwsze testy już za mną.

Ostatnia edycja:
Powrót