• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przetworniki + nasze relacje z AudiVideoShow 2017

troche czasu minelo od audio show
pora na kilka fotek ;)

bardzo urocze male monitorki na 3" ;)

bardzo fajne maskownice w pokoju enner

a tutaj genialny pomysl na "miski" na cukierki dla dziewczyn na przyszly rok! :D

co powiedzie na duze glosniki, gdzie wymienimy naped na cos lekkiego?
chyba bedzie przyciagalo uwage zwiedzajacychc :D

widze nowa mode - graja z tasmy szpulowej! :D
dobry sposob zeby odgonic ludzi z wlasnymi nagraniami

a przy okazji w jednym pokoju sporo STXow :p

jakie urocze stare tonsile! :D
ale przeciez "modyfikowane" :p

czy to ci sami co poprzednio grali z alphardami?

co autor mial na mysli z ta plyta? :D

tutaj bardzo mi sie podobala ta "sciana" ;)

a teraz zagadka - czy ktos uswiadomil tych panstwa ze zle zamontowali glosnik? :D

po co uzywac taki glosnik w klasycznym ustawieniu?

Po to żeby przesunąć centrum akustyczne bliżej midwoofera? Porównując zdjęcia ST1048 i ST1308 wychodzi mi, że w ST1308 sama kopułka jest bliżej krawędzi frontu niż w modelu 1048. A jednak napęd jest inny niż w wersji ST728, który ma jeszcze mniejszy kosz.

Tak jednoznaczne stwierdzenie, że głośnik jest źle założony i naśmiewanie się w producenta jest lekko nie na miejscu. Bo jakby nie patrzeć technicznie nie jest to niepoprawne, co najwyżej nie wykorzystali pewnych możliwości montażu, albo wręcz przeciwnie...jednak je wykorzystali :)

te glosniki tak wygladaja, zeby umiescic kopulke niecentralnie
po co uzywac taki glosnik w klasycznym ustawieniu? skoro mogli uzyc klasyczne zapewne tansze

Po to żeby przesunąć centrum akustyczne bliżej midwoofera?

do tego sa mniejsze tweetery

A ja myślę że użyli ten tweeter dla dizajnu (dla dźwięku oczywiście też), bo przecież mogli użyć mniejszy głośnik aby zbliżyć centra... a tak maja teraz bardzo charakterystyczne kolumny, a w tej branży trzeba się czymś wyróżnić aby nie być "przeciętnym", a zwykłych prostych kolumn na rynku jest multum.

Mi w tym roku podobały się szerokopasmówki z wooferami na boku:

93cbf456c98a97bd40015411cc686c7e_1511902453.jpg

ba327d82eca1498f5f5fc42f023d3006_1511902555.jpg

...wizualnie oczywiście ;)

No i te monitorki tez były ładne:

0fd0cd2ad36e6aa70229d553cbec9c58_1511902547.jpg

Ostatnia edycja:
Gratulacje za głośniki w pokoju Diyaudio! Fajne 3 drogi - hi-end :). Pytanie do Mariana kiedy i czy będziesz udostępniał projekt TL-ek które tak za..biście grały na wystawie?
Kuna i mam zagwozdkę teraz czy dalej myśleć o podstawkach na SBA ew. nacinanej 15' revelator bo bardzo spodobał mi się sposób grania MLTL :)

Powrót