• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przetworniki Voxativ.

Reakcji
0
charakterystyka ladnie wyglada ale by wolał zobaczyć w innym skalowaniu bo jednak skok o 10dB jest mało obrazowy

głośniczki same w sobie są piękne

Przy Fieldcoil "wszystko" jest mozliwe. Glosnik egzotyka, ponoc po audioszole sprzedano dwa komplety tub z tym glosnikiem ( po 20tys ojro kazdy komplet) .
Aa no i wygladznie na wykresie jest 1/3 na oktawe, dlatego tak pieknie wyglada. Suma sumarum ten wykres niewiele pokazuje.

Napewno pokazuje rozciągnięcie pasma które jest naprawdę dobre. Ktoś wie ile kosztują gołe przetworniki?

Shiver napisał:
Napewno pokazuje rozciągnięcie pasma które jest naprawdę dobre. Ktoś wie ile kosztują gołe przetworniki?

słyszałem na audioszole super bas dynamika itp

ale cena z kosmosu

Dla bogatych fanow plumkania jak znalazl. Samo rozciagniecie jak dla mnie nie jest najwazniejsze. Kopa stopy perkusji na tym i tak nie uswiadczy.

Emm, ja pamiętam jak panowie z acuhorna próbowali wciskać Arz w tubach za 7 tysięcy, ale ceny tych przetworników to już jest chyba "lekka" przesada...

Pogromca mitow napisał:
Dla bogatych fanow plumkania jak znalazl. Samo rozciagniecie jak dla mnie nie jest najwazniejsze. Kopa stopy perkusji na tym i tak nie uswiadczy.

Basu było więcej niż z scan speak rewelatgora 18

Z calym szacunkiem nowy1, ale revelator 18 to dla mnie zaden punkt odniesienia w dziedzinie cisnienia akustycznego. Zdana osiemnastka nie kopnie w klate jak 15 calowy woofer, czy chocby 12 calowy.

Pogromco, subiektywne odczucie ilości basu nie ma w zasadzie nic wspólnego z maksymalnym wytwarzanym ciśnieniem. To jest tylko proporcja natężenia niskiego pasma do reszty, a możliwe (nie wiem nie słyszałem) że revelator 18 ma bardzo dużo basu w stosunku do reszty pasma.
Choć co do reszty się zgadzam, jak nie ma cali to nie ma kopa ;)

No wiec o tym wlasnie mowie. Nie interesuje mnie niskie zejscie bo to wlasciwie latwo osiagnac. Dla mnie liczy sie szybkosc basu i jego odpowiedni kop, energia.

Powrót