• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

przyciski do pre gdzie kupię

Reakcji
40
Witam,

potrzebuje przyciski metalowe tzn jak by nakładki na micro switch impulsatory

gdzie coś takiego mogę kupić. Kolega podpowiedział żeby wykosztować przyciski od długopisów ale nic ładnego nie znalazłem .

dla zobrazowania takie jak na tym pilocie lub podobne

W020091012533992343602.jpg

maxdila napisał:
ja też szukam takich guziczków i chyba najlepszym wyjściem będzie zrobienie ich sobie samemu :]
mi są potrzebne 6 szt. do mojego przedwzamacniacza
będą z otworkiem na taki mikro-przycisk http://www.allegro.pl/show_item.php?item=911024636
w poniedziałek coś skubne na tokarce w aluminium, jak fajnie wyjdzie to pójdzie do anody

to zrobił byś i dla mnie :)

a takie same czy jakieś wymyślne ?
od razu dodam że nie bawię cię w rysunki bo nie mam czasu żeby robić komuś przyciski, mogę ci zrobić takie jak ja będę robił
średnica około 5-6mm wysokość zależna od front panelu 7-11mm + kołnierz 1-2mm o średnicy 8-10mm

otwór nie muszę ci robić jeśli nie chcesz
do anody szybko się wybierać nie będę bo mam dość daleko i dopiero jak wszystko będę miał to pojadę więc albo czekasz albo wysyłam w stanie surowym

nowy1 w castoramie są uchwyty do mocowania luster z metalową zaślepką, bardzo ładną , z lewej strony mają nagwintowany otwór, 8 zł za 4 sztuki.

ok knefle już się robią :]
powtarzalności wymiarów nie ma :] ale za to będzie można sobie dopasować do otworu :P
robię najwięcej takich: średnica 7,9mm, wysokość 12,4mm, kołnież 2mm, lekka fazka na krawędzi + otwór 3,1mm na swich'a który można sobie zkleić np. blaszką
robię też kilka sztuk: 6mm srednicy, 7mm wysokości, 2mm kołnież, fazka na krawędzi, bez otworu

kupiłem 1m 12mm aluminiowego pręta

jak zjadę 40cm materiału to puszczę foto, resztę zostawię na kiedyś
knefle pójdą chyba w przyszłym tygodniu wykompać się w kwasie na czarno i naturalnie :]

[ Dodano: 2010-02-15, 23:31 ]
i zrobione :cool:

gałeczki też przy okazji

Powrót