• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przymiarka do zwrotnicy dsp.

Texas Instruments ma chyba serię PDFów z dobrymi praktykami.
Widziałem, że takie dokumenty ma też Wolfson, Micochip. Chyba większość firm pomaga konstruktorom w taki sposób. W sumie zależy im na tym aby stosować możliwie bezproblemowo ich komponenty.

Jak się poddasz to mogę polecić zwrotnicę NAJDA ze strony http://www.waf-audio.com/products.php?pos=1&lang=en
300EUR z przesyłką i zasilaczem, ale ma wszystko co potrzeba: wejścia analogowe, cyfrowe (optyczne, I2S, SPDIF), wyjścia analogowe, cyfrowe, wyświetlacz, sterowanie pilotem, filtrację FIR i IIR oraz niezłe wsparcie (co jakiś czas dodawane są nowe funkcje)

Wow, jeśli analogówka tej zwrotnicy jest zasilana symetrycznie +-12V, to już zbieram kasę.

shutupandtakemymoney_zps3bbbd52e.jpeg

Skojarzyłem, że kolega rafalkac potrzebuje zbalansowanych wyjść :-) ok, moje niedopatrzenie.

ADSP 21363 kosztuje 115 zł, cena do przełknięcia :-) Nie orientowałem się jeszcze jakie koszty osprzętu do programowania. Rozwiązanie w df-55 ciekawe.

Ostatnia edycja:
Powrót