mIKI napisał:
aleph mini nie jest zlym pomyslem. jednak ajdrozsza sprawa sa plytki - kosmiczne ceny sobie wolaja;/ jak bys sam wytrawil i dal zwykle elementy mozesz sie zmiescic w rozsadnej cenie.
[ Dodano: 2008-09-09, 22:50 ]
http://allegro.pl/item433698687_plytki_aleph_m.html tu jest
Tak tylko z ciekawości pytam ile może wynosić ta rozsądna cena?? Przy trawieniu płytek samemu, lub w przypływie dobrego humoru 3mm HDF i na krótko
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic693456.html To cudo mogłoby załatwić sprawę dla tweerea, albo i dla średniaka też. Jednak jak dobrze pójdzie, to ten drugi to będzie w15cy001, ale na początek to powinno być nienajgorzej.
[ Dodano: 2008-09-10, 15:06 ]
Trochę ta dyskusja zmierza do martwego punktu. Może ktoś mi wytłumaczy prostą rzecz: jest tyle wzmacniazczy w porównywalnej cenie wykonania, ale nie można jednoznacznie określić, że któryś jest lepszy pod jakimkolwiek względem odsłuchowym na co byłaby zgoda większości użytkowników.
Mówi się, ze prawda jest jak d.pa i każdy ma swoją..
SC480 ma małą moc i nigdy nie wysteruje basu jak inne mocniejsze wzmaki. Czy pomijając brak zabezpieczeń można stwierdzić, że przy obsłudze pasma 100Hz-20kHz będzie "brzmiał gorzej" od np. Syma czy Uniampa a jeśli to pod jakim względem. Kiedyś przy okazji zarwanej nocki przed egzaminem z fizjologii zrobiłem sobie 3 kawy Prima Rumba ( rozpuszczalne niestety... ) i nagle basu mi brakowało. Przy róznicach ciśnienia nasz aparat słuchowy też pracuje zupełnie inaczej.
Ważnym kryterium wyboru wzmacniacza jest układ zbezpieczeń, ciche załączanie itp., bo to daje nam komfort użytkowania. Jak oceniać poszczególne walory brzmieniowe tego czy innego wzamacniacza, skoro większość z nich ma porównywalne parametry - zwłaszcza zniekształcenia mające najczęśćiej ten sam rząd wielkości. Można żonglować wzmakami, a kolumny a raczej głośniki i tak mają nadal dużo większe zniekształcenia, a tym się nie zajmujemy tak bardzo. Można też słuchać pod innym kątem i całkiem zmieni się charakterystyka brzmienia zestawu.
Czy jest sensowne rozwiązanie w tej sytuacji??