• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie do bardziej zawansowanych

• Autor wątku Autor wątku hucu5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Terminy terminami, mialem arn w bassrefleksie i uwazam ze on lupal a nie gral, szczegolnie przy coraz wiekszej glosnosci, poprostu nie wyrabial, ale nie walil o nabiegunnik, ani sie nie uszkodzil.

Maxdila
Zwrotnicę zrobiłeś taką jak na czeskiej stronie? Bo teraz się zakręciłem część osób pisze że ona jest do bani. Jeżeli kotoś ma linka do poprawnej to prosiłbym o jego podanie.
Krytykować jest łatwo

Tak zwrotnice zrobiłem taką jak masz wyżej (to moja fotka:] ), czyli od czechów.
Zrobiłem taką bo innej nie znalazłem innej a sam bym nic nie zaprojektował.
Poza tym kupno Jambo'wej teoretycznie pod wszystkie arny to 2 razy większy wydatek niż zrobienie tej ww.
Pozdro.

maxdila
Jak wiadomo chodzi o koszty. Dziasiaj sobie przeliczę ale mam do Ciebie pytanie czy faktycznie ten ARn 188 jest sporo gorszy od tego STX120. Przeznaczenie tych kolum to frony do słuchnia muzy i do kina. Miałem kiedyś radmora i kolumny tonsil 50 W i mocy z tych kolumn mi wystarczała aż nato. Także nie wiem czy się pakować w tego STX
Druga sprawa to właśnie Twoje monitory i Twoja opinia przechiły szalę na te arn- y .

Tego STX'a nie mam i nic ci onim nie powiem, w dziale konstrukcje jest na mim nowy post chyba Questera.
Poczytaj porównaj i wybierz ten który ci przypadnie do gustu... na arn188 jest dużo konstrukcji także na www.audiomania.info/
Pozdro.

Powrót