• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie do ludzi ktorzy byli w UK

Reakcji
0
Wiecie moze ile sztuk papierosow i ile alkoholu mozna zabrac ze soba lecac do Uk??

nom :D

jak masz 2 bagaze - podreczny i torbe jakas to:
w kazdym mozesz miec wagon fajek - po jednym w kazdej torbie
co do alkoholu to nie wiem zbytnio...

zalezy jeszcze jaka linia lotnicza lecisz, bo roznie na to patrza :)

no ja tez ta linia lecialem

z fajkami to tak jak mowie, wodki nie bralem to nie wiem ;]

Fajki poczta ??? a jak leci pierwszy raz i nie ma nikogo znajomego w UK to jaki adress ma podac ? :D

W ogole jak juz sie jest w UK to jest lipa z wysylaniem fajek wlasnie poczta na podany adres :) za ok 4 razem dostaje sie pisemko ze zeby odebrac owa paczke trzeba przyjechac i zaplacic odpowiednia sume Funciakow i odebrac paczke :) z doswiadczenia wiem ze lepiej wcale nie jechac po ta paczke bo kara ktora przyjdzie nam zaplacic przekracza wartosc tych papieosow ;P

Nie wiem jak teraz jest moze cos sie zmienilo od ROKU :)

Jak Pamietam to przewoz Fajek nie liczylo sie od bagazu tylko od osob :) czyli po 2 kartony na osobe :) chociaz zalezy na kogo trafisz na lotnisku raz udalo mi sie wziasc 5 kartonow i nic nie bylo :))) czesto przymykaja oczy na fajki z tego co zaowazylem ;] gorzej by bylo jak by to byly NIEMCY :) tam juz lepiej sie nie bawic ;P

Alkochol to chyba LITR na OSOBE jak sie myle prosze mnie poprawic :)

niewiem. Bagaż już pojechał do luku, ja przeszedłem przez bramki, czekam na samolot a tu przez megafon wołają mnie na osobistą... sobie myśle nosz qr... pewnie fajki... Wchodze do tego pomieszczenia a koleś kaze wyjąć mi z torby spirytus i wylać :P

ŁukaszN napisał:
Fajki wyślij pocztą, to bedziesz mógł zabrać ile chcesz

nie polecam... sam nie próbowałem, ale słyszałem od paru ludzi ze nie dochodzą, co do bagażu ładujesz ile wlezie i lecisz :) Można tez kupić na bezcłowej.

Pozdro

Powrót