• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie o klej Pattex

scarab napisał:
Zaszpachlowałem ją na wikol zmieszany z pyłem ze szlifowania -zabarwi go bejca rustykalna czy zostanie jasna kreska?
niestety bejca tego nie pokryje...
scarab napisał:
Co zrobiłem źle że się rozlazło i dlaczego w ogóle wyszły fale?
rozlazlo sie bo od goraca skurczyl sie fornir. ciesz sie ze nie popekal na calej powierzchni ;)
a pofalowal sie bo go nie docisnales :P
ile razy mamy pisac ze takie polozenie deski + nawet 200-300kg jest gorsze niz dociskanie malym klocuszkiem?

scarab napisał:
Co zrobić żeby nie było fal?
smarujesz calosc klejem. czekasz az wyschnie w dotyku. przyklejasz. NIC NA TO NIE KLADZIESZ! tylko bierzesz albo maly klocek lub jakis krazek lub walek (nie za szeroki) i calym ciezarem ciala dociskasz go dokladnie na calej powierzchni forniru (po kawalku)
taka metoda pozwala na uzyskanie wiekszego nacisku niz w przypadku duzego obciazenia ale na duzej powierzchni

Powrót