Ja pamiętam że jak wygrzewałem swojego subka to przy puszczonym generatorze na 50hz we freeair wytwarzał wieksze ciśnienie niż niektóre suby na 8 cali 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kondrax napisał:[ Dodano: 2009-01-18, 22:24 ]
A o tym BxL gdzieś pisał ale znaleźć nie moge ale na PW kiedyś mi napisał tak:
"Co do XXLS-ów - sam BL niewiele mówi o głośniku, ciekawe że zmienia się on, i to 2 razy dla głośnika DVC podłączonego raz równolegle raz szeregowo, co w impulsie nic nie zmienia (Fs, Qts i Vas są takie same dla obu podłączeń). Tak czy siak te XXLS-y są parametrycznie bardzo podobne do starych XLS-ów tyle że mają większe Xmech z racji bumped backplate. Do obudowy zamkniętej bez EQ nie bardzo się IMHO nadają a z membraną bierną wymagają strojeń typu EBS (widoczne kolano). Ta odpowiedź impulsowa w nocie aplikacyjnej niewiele mówi - step response jest nienadzwyczajny jak próbujemy wyciągnąć z tych głośników bas, choć z drugiej strony f3=60Hz może dobrze zgrywać się z niektórymi pomieszczeniami i dawać "szybki bas" wskutek mniejszego maskowania basu wyższego niższym." koniec cytatu
audio-technik napisał:Ucierpiec może kontrola i sub bedzie wydawał sie mulący
audio-technik napisał:jestem zdania ze roznica 200W pogorszy predkosc głośnika