• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pytanie o stx f 360n

Ja nigdy w zyciu nikomu estradowej koncówki do domu nie polecałem.
Reguły na moc nie ma, wszystko natomiast zalezy od preferencji i uzytkowania sprzetu z glowa.

to nie jest to prawda ze wzmacniacz powiniem być mocniejszy niż kolumny, by kolumny mogły grać swoją pełną mocą? a a yamaha ax-730 moze byc?

AX-730 jest cienka.

Jak chcesz grac pelna moca kolumn to kup wzmacniacz o mocy równej mocy kolumn.
Są ludzie którym wyctarczy wzmacniacz o mocy kilku Wat, z kolumnami o wysokiej efektywności taki sprzęt wytworzy ciśnienie poand 100dB co jest już głośnym dźwiękim.

AX-730 jest cienka.

Jak chcesz grac pelna moca kolumn to kup wzmacniacz o mocy równej mocy kolumn.
Są ludzie którym wyctarczy wzmacniacz o mocy kilku Wat, z kolumnami o wysokiej efektywności taki sprzęt wytworzy ciśnienie poand 100dB co jest już głośnym dźwiękim.

a jestes wstanie zaproponować jakis wzmacniacz o takiej mocy? nie przekraczajacy 1000zł? bo ja sie nie znam na tym

Powrót