• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pytanie o subwoofer zamknięty

• Autor wątku Autor wątku 6n
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

6n

Reakcji
0
na początek witam wszystkich jestem tu nowy

mam głosnik blg 350w max 92db 25cm innych daqnych brak aktualnie robie subwoofor w kształcie trapezu ale czy 58 litrów to nie będzie za wiele na taki głośnik czym i jak go wygłuszyć do pełna czy ma zostać miejsce z góry dzięki mile widziane jakieś fotki

Po pierwsze-głośnika gorszego wybrać sobie nie mogłeś. Po drugie skrzynke zmniejsz o jakieś 20 litrów.

a co bys proponował za głosnik do kwoty 200zl i do wsadzenia w te ok 30-40 litrów

[ Dodano: 2007-12-28, 12:55 ]
Shiver napisał:
Po pierwsze-głośnika gorszego wybrać sobie nie mogłeś
ten miał byc rewelka :oops:
a co bys proponował za głosnik do kwoty 200zl i do wsadzenia w te ok 30-40 litrów

Muzyka prawie każda sprzęt sam magnat no i to badziewie polo3 radio jvs kd-g322 4x50W wyjście na wzmak z przodu dwu drożne magnaty moc nieznana ale przy 50W już je słychać (w podszybiu) do tego na słupkach za fotelami piszczki magnat 150w i z tyłu elipsy magnat 3 drożne one już tam byłe są na zwrotnicy wznak to sony xm4525 pożyczony dwa kanały jeden niby jakieś 100 parę wat drugie mniej jak na razie no i to pędzi tego blg w walcu na razie ale lada dzień wskoczy w skrzynie

6n napisał:
Muzyka prawie każda sprzęt sam magnat no i to badziewie polo3 radio jvs kd-g322 4x50W wyjście na wzmak z przodu dwu drożne magnaty moc nieznana ale przy 50W już je słychać (w podszybiu) do tego na słupkach za fotelami piszczki magnat 150w i z tyłu elipsy magnat 3 drożne one już tam byłe są na zwrotnicy wznak to sony xm4525 pożyczony dwa kanały jeden niby jakieś 100 parę wat drugie mniej jak na razie no i to pędzi tego blg w walcu na razie ale lada dzień wskoczy w skrzynie

Ło matko, naucz się używać kropek i przecinków.

Jak to możliwe nie wiem, ale pod każdym gra inaczej może cos jest zwalone?
Proszę będą kropki i przecinki jak to takie potrzebne.
:lol:

Wiesz, ze wzmakiem 100 watt nie pociągniesz pożądnego głośnika...wsadź tego blg w skrzynie a jak wykombinujesz wiecej kasy to wtedy można coś myśleć.

A czy wzmaka musi być porządnej firmy, bo gdzieś czytałem ze do samego szuba firma jest raczej mniej ważna a liczy się moc. Wiem ze to na pewno wiąże się później z jakością dźwięku czy nie jest tak bardzo odczuwalne.

do tego na słupkach za fotelami piszczki magnat 150w
Gorszego miejsca znaleźć nie mogłeś...
Zacznij od wsadzenia ich w podszybie właśnie, tych z podszybia w drzwi.
I nie mówi na nie piszczaki ;]

Elipsy wywal i kup sobie wzmaka jakiegoś, może być używka, możę cp602 albo jakiś blau ?
Cokolwiek...
BLG na allegro wystaw.
Do polo starczy MDS 08 - kolego UKA sprzedaje je na allegro za 250zł /szt , Tobie pewnie sprzeda taniej.
Jeśli nie to to nawet stxa AP kup jeśli chcesz zamieszanie zrobić w wozie, tyle że wtedy już nie closed tylko br i raczej 40pare , 50l , mds 08 to jakieś 20l buda.

Wczoraj subwoofer został zakończony w stanie surowym i nawet gra w porównaniu do walca to jest niebo a ziemia i nawet ten blg jak na razie daje rade zostało już tylko obić wie ktoś może gdzie kupić coś fajnego do obicia
Co do tych głośników z potrzybia to one mają 10 cm i co wsadzać je w drzwi jest problem, bo są one nie wygłuszone i nie mają kieszeni zmieścić to może by i weszły tylko to wygłuszenie? Czy to się opłaci taki mały głośnik?

Tego głośniczka nie dawaj w drzwi bo to i tak nic nie poprawi.

Zastanów się nad odseparowanym systemem 16cm ile możesz na to wydać i kombinuj z panelami. Pewnie na forum 6n jest dużo tematów z fotkami - więc do dzieła.

Ps. a reszte głośników postaraj się gdzieś sprzedać :razz:

Mówiąc o odseparowaniu 16 cm masz na mysli wymianę kieszeni w drzwiach i włożenie tam tych 16 tak

fotki dam wieczorem bo teraz siedze w robocie i nie mam możliwosci.

[ Dodano: 2007-12-29, 13:41 ]
kto wie jak zmniejszyc foty

[ Dodano: 2007-12-29, 13:42 ]
jak zmniejszyć foty.
:mrgreen:

Powrót