• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie o Technics SU-8022

SU8022 jest na 2xSTK0039 :) - moc około 2x40W 8R jak pisał kolega ze względu na ograniczenia z trafa.

Co do pioneera tutaj jest dylemat A202 jest co prawda na tranzystorach ale to niski model mocowo będą bardzo podobne.Teraz wybór należy do ciebie :)

Hmmm jednak mimo wszystko polece ci pioneera - jest solidniejszy i nowszy :).
Pioneer to lata 90 a SU 80 a 10 lat robi duużo na elementach.

lajner, jeśli masz fundusz to może lepiej coś na LM-ach złozyć?Na bank położą te starocie na łopatki jeśli chodzi o jakość.I wiem co mówie bo byłem do niedawna entuzjastą klocków spod marki matsushita.I wiem że jak kupie takiego wraka to tylko po to aby budke wykorzystać,nic więcej.

ja już qr** nie moge słyszeć o składanych wzmakach bo mi sie nie dobrze robi po przeżyciach z tda 7294

Tym Soniaczem TA-F220 poprzedni właściciel chyba ne był zachwycony :) Od tyłu wygląda jak by ktoś go nożem potraktował, bądź innym sprzętem słuzącym do wyładowania agresji.

lajner, a cóz za przejscia miałes z TDA 7294?

lajner, broń boże nie suz220,to padaka a nie wzmacniacz.sony to samo.Tranzystory sterowane jakims układem HA bardzo awaryjne.

lajner wybacz mój błąd.Ten sony jest bardzo dobry poprostu pomyliłem modele :).ten sony jest zdecydowanie lepszy niż oba technicsy które wymieniłeś

Powrót