• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie o usługę malowania kolumn

Reakcji
7
Witam, kupiłem sobie nowe kolumny Altus 300
są oklejone folia winylową.
Brak ubytków i obić ani rys

Chciałbym alby ktoś zerwał folięi pomalował mi same boki (bez przodu i tyłu) najlepiej na wysoki połysk, kolor czarny

ciekawostka jest taka, że tył i przód jest wpuszczany w kolumne i okleina jest zawinięta do srodka. Trzeba by to jakoś ładnie wyciąć, osłonić przód i tył a reszte zamalować.
Czy taka operacje jest w ogóle wykonalna ?

Proszę o propozycje cenowe
Jestem z Krakowa i chędnie przywioze do miejsca oddalonego do około 100-150km

Jeżeli jesteś z Krakowa to mogę dać Ci namiar na firmę z Poręby Żegoty, która lakieruje fronty meblowe ale bez problemu polakierowali mi obudowy podłogowe. Za lakierowanie całych obudów w czarny półmat zapłaciłem 1400 zł.
Dojazd prosty, przy głównej drodze na Alwernię, na przeciwko dawnego "Flamingo". Z Krakowa będziesz miał jakieś 30 minut drogi
Firma nazywa się 2B Fronty

Chciałbym alby ktoś zerwał folięi pomalował mi same boki (bez przodu i tyłu) najlepiej na wysoki połysk, kolor czarny
przemalowuję teraz kino domowe brata.
z malych kolumn postanowilem zerwac folie, zamiast szpachlowac ubytki.
niestety byl to wielki błąd!
po zerwaniu folii, zrobily sie duze ubytki w mdf, ktore trzeba idealnie zaszpachlowac i wyszlifowac!
wiec lepiej pomalowac obecna folie!
lub jako alternatywa - nakleic grubszy HPL blyszczacy. pewnie bedzie taniej niz malowanie

Powrót