• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie o zakupy

Reakcji
0
Czesc i czolem.

Gdzie kupie w sieci oto takie wkrety do mocowania glosnikow i nie tylko?

Co to za fornir na drugim zdjeciu?

A ten?

Za wszelkie sugestie bardzo dziekuje.
Pozdrawiam!

witam
na allegro poszukaj coś będzie, na forum kolega farmi18 sprzedawał, sam kupowałem od niego,może ma jeszcze, polecam

Wkręty imbusowe są cholernie trudne do dostania... Ale daj ogłoszenia do działu ogłoszenia, ktoś miał do nich dostep..

wkręty imbusowe są na allegro. Ale to nie są wkręty imbusowe tylko wkręty typu torks. Sam aktualnie szukam takich. Jak by ktoś miał to poproszę. Mam tylko parę sztuk.

[ Dodano: 2010-01-02, 23:56 ]
o takie:

dolphin123 miał dostęp do śrub a nie wkrętów. Chyba, że jakoś wcześniej. Ostatnio sprzedawał śruby.
Ja już też znalazłem u siebie.
Koszt 100 śrub m4x ok 20mm to ok 8-9zł, m4x ok 25mm to ok 10zł
a nakrętki pazurkowe mam po 10gr za sztukę

[ Dodano: 2010-01-03, 00:10 ]
śruby oczywiście czarne

lklukasz napisał:
dolphin123 miał dostęp do śrub a nie wkrętów.
acha, całkiem możliwe.

Ja mam ceny:
M4 x 20 ~ 6zł / 100szt
M4 x 30 ~ 7zł / 100szt

To są takie wstępne wyliczenia (do tego jestem jeszcze po browarkach więc mogę cos źle w cennik spoglądać :razz: ) - jutro podam pewniejsze ceny. Tylko do tego jeszcze dojdzie jakiś tam koszt przesyłki ale i tak zamawiał bym 1000szt więc jakoś to się tam rozejdzie po kościach. Chyba, że uda mi się to połączyć z jakims zamówieniem z firmy... ale to dopero będę wiedział po niedzieli.

dabyl napisał:
lklukasz napisał/a
dolphin123 miał dostęp do śrub a nie wkrętów.
acha, całkiem możliwe.
sam od niego brałem nim znalazłem u siebie
dabyl napisał:
Ja mam ceny:
M4 x 20 ~ 6zł / 100szt
M4 x 30 ~ 7zł / 100szt
dabyl napisał:
Tylko do tego jeszcze dojdzie jakiś tam koszt przesyłki
więc wychodzi tyle samo co u mnie

a nakrętki po ile?

W tym tygodniu zorientuję się co i jak. Może uda mi sie połączyc to zamówienie z jakimś firmowym zamówieniem i wtedy nie trzeba będzie doliczać transportu. Pazurki w podobnej cenie.

Jaki wymiar tych śrub? M4x20, x30? Z tego co pisze w katalogu gwintu na tych M4 jest 20mm czyli np te 30 mogą być za długie do pojedynczego frontu z płyty 18mm - gwint nakrętki pazurkowej wchodzi w płytę i jeszcze pomniejsza te dostępne 18mm - może sie okazać, że gwint się za szybko skończy i nie dokręcisz śrubki do końca... wynika z tego, że trzeba robić grubsze fronty ;)

Panowie nie będę miał tych śrub. Minimalne zamówienie wynosi 10 kg a to wychodzi jakieś 3000 sztuk (za M4*30) a to mi się nie bardzo widzi bo wydaje mi się, że nie będzie aż takiego zbytu ;)

takero, a po co ci 10kg?
Ja wiem, że ty robisz kolumny hurtowo ale 3000szt :?:
to jakieś 250 kolumn przy 2 drogach :razz:

[ Dodano: 2010-01-06, 23:45 ]
dabyl napisał:
10 kg a to wychodzi jakieś 3000 sztuk (za M4*30)
wg moich obliczeń, jak ostatnio kupowałem to wychodzi 2500 śrub

Witam ponownie. Nowe wiadomości ;)
Mam pytanie, mogę zamówić śruby M4x25 i M5x30 (wymiary wg DIN 912 http://www.abakus-europe.com.pl/pl/products/norma/sruby_DIN_912.pdf ). Na które znaleźli by się chętni? Rozumiem, że M4 nie ma problemu; M5 mogą mieć problemy z niektórymi kopółkami ale za to do większych głośników były by OK. Czekam na odzew ale zaznaczam, że bardzo mi się spieszy.

Ceny coś koło 6-8zł/100szt za M4x25, M5x30 troszkę drożej bo są cięższe. Ostatecznie będę wiedział później (no ale raczej rewolucji w stosunku do tego co podaję teraz nie powinno być ;) )

[ Dodano: 2010-01-07, 13:38 ]
Śruby oczywiście czarne a nie nierdzewne jak w podanym wyżej pedeefie ;)

[ Dodano: 2010-01-07, 13:45 ]
Kurde, nie wiem czemu ale u mnie ten link z pdf nie działa - ale jak się włączy i odświeży się stronę to jest OK ;)

lklukasz napisał:
takero, a po co ci 10kg?
Ja wiem, że ty robisz kolumny hurtowo ale 3000szt :?:
to jakieś 250 kolumn przy 2 drogach :razz:
jakby były w naprawdę dobrej cenie to mógłbym wziąć to co by się na forum nie sprzedało :P

Powrót