• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie odnośnie rozmiarów....

Reakcji
0
Witam was drodzy forumowicze Diyaudio :).Mam takie pytanie.Planuje zmiane wszystkich głośników w moich kolumnach podłogowych które kiedyś zrobiłem w 100% na alphardzie.Po rocznym czasie słuchania dźwięk z alpharda mi zbrzydł.Jest strasznie matowy i daremny :).Planuje teraz zmienić wszystkie głośniki na tonsile jednak mam problem(obawę).Czy głośniki tonsila mają podobne rozmiary koszy jak alphard?.Głównie chopdzi mi o wysokotonówki bo basowe i średnie są takie same(bas 25cm i średni 12cm).Dokłądnie ciekawi mnie czy GDWK11/100 jest identycznej wielkości co TW318(rozstaw śrób,rozmiar "kosza").Prosze o pomoc ponieważ chce zmienić to szybko :P. Dziękuje !

patrzcie ... nawrocil sie ....

loool ;)

sorx za off topic :P

zmierz sobie swojego alpharda i lec na strone tonsila - tam sa podane dokladne parametry (wymiary) miedzy dziurkami na srubki etc ...

Powrót