• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie

Reakcji
0
mam wieze z dwoma wejsciami na glosniki czy da sie w jakis sposob zrobic zeby do wiezy podlaczyc kolejne dwa glosniki???

nie. nie podlaczaj tylko dwoch kolum rownolegle do jednego wyjscia bo mozesz uszkodzic wzmacniacz

z tyłu wierzy musisz miec napisane ile omów minmalnie i maksymalnie ma przypadac na każdy kanał. tych wartości nie nalezy przekraczac bo można (chciaz nie zawsze) uszkodzić wzmacniacz (najczęsciej koncówka mocy - przegrzanie albo spalenie).

A jakby dalo sie podlaczyc wzmacniacz do tej wiezy i dopiero podlaczyc głosniki ???

P.s Czy da sie wogole do tej wiezy podlaczyc wzmacniacz???

czy da sie zrobic taki wzmacniac z wejciami wysokopoziomowymi jak tak to bym byl wdzieczny
za podanie linkow do takiego wzmacniacza

ja na twoim miejscu bym sie najpierw nauczyl zakladanie nowych tematow na forach, bo niby co ma mi mowic temat o nazwie "Pytanie" :|
kazdy kto zaklada nowy temat przewaznie ma jakiesp pytanie, ktore jest sprecyzowane w temacie...

Powrót