• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pytanko o generator

Reakcji
0
Witam.

Mam pytanko: ma ktos schemat sprawdzonego generatora do testowania torow audio?
Na googlach i elektrodzie w sumie niewiele sie znajduje a wolabym sie zabrac za budowe czegos sprawdzonego.
Generator z programowy z komputera mnie nie urzadza .....

pozdrawiam
bielok

jest taka zasada - aparatury kontrolnej i pomiarowej się samemu nie buduje (no chyba że masz mozliwość jej przetestowania i wyskalowania....)

Poszukaj noty aplikacyjnej ICL8038. Był też projekt w Radioelektroniku z przed ok. 10 lat. Sinus, trójkąt i prostokąt, prosta regulacja wypełnienia przebiegu i częstotliwości w szerokim zakresie.

Sound Wave napisał:
jest taka zasada - aparatury kontrolnej i pomiarowej się samemu nie buduje (no chyba że masz mozliwość jej przetestowania i wyskalowania....)

mam :)

pozdrawiam
bielok

[ Dodano: 2005-01-08, 18:24 ]
Molibden napisał:
Poszukaj noty aplikacyjnej ICL8038. Był też projekt w Radioelektroniku z przed ok. 10 lat. Sinus, trójkąt i prostokąt, prosta regulacja wypełnienia przebiegu i częstotliwości w szerokim zakresie.

dziekuje :)
poszukam na elektrodzie w archiwach :)

pozdrawiam
bielok

Robilem ten generator na ICL'u do szkoly - spisywal sie wysmienicie.Mam do niego zaprojektowana plytke i schemat tez gdzies sie znajdzie :) Jak chcesz moge ci podrzucic :)

Szaflik napisał:
Robilem ten generator na ICL'u do szkoly - spisywal sie wysmienicie.Mam do niego zaprojektowana plytke i schemat tez gdzies sie znajdzie :) Jak chcesz moge ci podrzucic :)

jesli znajdziesz chwile wolnego czasu to uprzejmie poprosze :)

pozdrawiam
bielok

No znalazlem :) Jak bys czegos nie wiedzial pytaj :) Ale zrobilem 2 sztuki i oba dzialaly spoko :) Projekt byl w ktorejs gazecie a plytka jest moja :)

Załączniki

• icl.rar
    icl.rar
    127.2 KB · Wyświetleń: 0
Szaflik napisał:
No znalazlem :) Jak bys czegos nie wiedzial pytaj :) Ale zrobilem 2 sztuki i oba dzialaly spoko :) Projekt byl w ktorejs gazecie a plytka jest moja :)

dzieki :)

sciagnalem sobie i jutro popatrze ma to :)
teraz trza isc do roboty :)

pozdrawiam
bielok

Powrót