ja zaczalem studiowac w tym roku infe na UWM no i matma i jeszcze raz matma + W-F + Anglik + przedmiot humanistyczny + (ekonomia w moim przypadku) + TPI (teoretyczne podstawy informatyki). No a procz tego jest Analiza matemtayczna, Ligika i teoria mnogoscil i algebra z geometria wykreslna, czyli by wychodzilo niby pol na pol, ale w sumie to samej matmy trzeba sie uczcy.. eh.... nie jest tak strasznie ale uczyc sdie trzeba, ale przynajmenij na pamiec nie ma wkuwania tylko na zrozumienie, noi ale nie zawsze da sie wszystko zrozumiec ;/.
a po za tym to nie jestem pewny czy matma jest taka potrzebna w informatyce, zalezy ktpo co chce robic. Jesli np. w programie jakims graficznym to po co matma? ;/ (photoshop, czy nawet 3dsm), albo przy tworzeniu stron www ;/... do czego tam matma? trzeba sie nauczyc obslugiwac programy i wszystko.
matma jest potrzebna chyba przy programowaniu, tworzeniu skryptow itp...
jak ktos cos juz studiuje i chce sie nauczyc kilku rzeczy zwiazanych z informatyka np strony www. to ja bym polecil zeby zapisal sie na jakis kurs, albo poszukac w necie jakis toutoriali i sie uczyc powoli samemu

, ja sie tak nauczylem PS, i podstawy 3dsm

... eh...
na studiach na informie to matma i matma i matma ;/....